cookie-og-privatlivspolitik
Sebastian Koch sender bolden ind til 1-0 mod FC København i den seneste pokalkamp, hvor Nykøbing FC vandt med 3-0. Næste runde spilles i aften på udebane mod 2. divisionsmandskabet fra Kolding IF.
Sebastian Koch sender bolden ind til 1-0 mod FC København i den seneste pokalkamp, hvor Nykøbing FC vandt med 3-0. Næste runde spilles i aften på udebane mod 2. divisionsmandskabet fra Kolding IF.
Foto: Claus Hansen

Sport

Pokaleventyret skal fortsætte

Nykøbing FC kan i aften avancere til en historisk kvartfinale.
19. oktober 2021 kl. 12:30 Af Thomas Jensen

NYKØBING Der er næppe en fodboldfan på Lolland-Falster, der glemmer onsdag 22. september 2021, hvor Nykøbing FC i en drømmekamp slog FC København ud af pokalturneringen med 3-0 foran 5.000 tilskuere i Lollands Bank Park.

Resultatet i sig selv var enestående, men gav også adgang til næste runde af pokalturneringen, der går under sponsornavnet Sydbank Pokalen. Og i aften står holdet overfor Kolding IF fra 2. division på udebane.

En sejr vil sende NFC i kvartfinalen for første gang siden 2004.

Hvor NFC var undertippet mod FC København, er det nu Bjørnene, der må leve med favoritværdigheden mod nedrykkerne fra 1. division, der har fået en skidt start på 2. division, hvor de indtager tredjesidstepladsen med kun to sejre i de første ti kampe.

NFC-træner Claus Jensen forventer dog, at Kolding kommer med alt, hvad de overhovedet har.

Annonce

- Det er stærkt hold med mange dygtige spillere og en dygtig træner, så ingen tvivl om, at der venter os en rigtig svær opgave. Og det bliver en meget tæt kamp mod et hold, som vi har stor respekt for, lyder det fra cheftræner Claus Jensen, der har en klar målsætning for kampen:

- Vi skal videre i turneringen, slår han fast.

Kampen kommer bagkant af det kun tre dage gamle nederlag mod HB Køge i lørdags, hvor NFC tabte 1-0 i 1. division, og det tætte kampprogram betyder, at Claus Jensen sandsynligvis må ændre en smule i sin startopstilling for at holde alle spillere friske. Men hvilke ændringer vil han dog vanen tro ikke ud med.

Det ligger dog fast, at reservekeeper Morten Bank får chancen fra start i stedet for det normale førstevalg, Jannich Storch.

Kolding IF trænes af den tidligere HIK-træner Kristoffer Wichmann, der overtog holdet for et års tid siden, men han formåede ikke at styre holdet udenom nedrykning til 2. division.

Annonce

Hans fortid i HIK gør, at han kender NFC særdeles godt fra både trænings -og turneringskampe.

- Jeg har et ekstremt godt kendskab til dem. Vi skal møde et sindssygt godt og sammenspillet hold, der har haft den samme stamme i lang tid, og det gør, at deres relationer sidder lige i skabet.

- De har nogle profiler, som vi selvfølgelig har haft oppe at vende på vores taktikmøde, siger Kristoffer Wichmann, og nævner Sebastian Koch og Mathias Kristensen.

Kolding IF prøvede ligesom NFC gjorde i forrige sæson at rykke ud af 1. division, men koldingenserne har langt fra kunnet gentage NFC's kunststykke med at dominere 2. division.

- Alle hold, som møder os i 2. division, er toptændte, og vi har ikke haft marginalerne og dygtigheden til at stå imod det. Vores spil har på alle parametre været godt lige på nær det med målscoringen. Så det bøvler vi lidt med, lyder det fra Kolding-træneren, der har fået 12 nye spillere tilført truppen op til denne sæson.

Annonce

Kolding IF har tidligere slået Esbjerg og Brabrand ud af pokalturneringen.

Der er kampstart klokken 19 på Autocentralen Park i Kolding, og Radio SydhavsØerne sender direkte fra kampen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE