cookie-og-privatlivspolitik
Arkadiusz Milik (til højre) scorede Polens andet mål i 2-0-sejren over Nordmakedonien.
Arkadiusz Milik (til højre) scorede Polens andet mål i 2-0-sejren over Nordmakedonien.
Foto: Lukasz Szelag/Ritzau Scanpix

Sport

Polen booker billet til fodbold-EM for fjerde gang

Med en 2-0-sejr på hjemmebane over Nordmakedonien er Polen sikker på deltagelse ved EM næste sommer.
13. oktober 2019 kl. 22:46 Af Ritzau

Annonce

Fire lande er nu klar til næste sommers EM-slutrunde, efter at Polen søndag aften besejrede Nordmakedonien med 2-0.

Dermed er Polen sikker på at besætte en af de to øverste pladser i kvalifikationsgruppe G og er ligesom Belgien, Italien og Rusland med blandt de 24 nationer, der skal dyste om EM-guld.

Selv om der endnu mangler to spillerrunder i kvalifikationen, kunne Polen gøre sig EM-klar ved at hente tre point hjemme i Warszawa, og den chance lod Robert Lewandowski og co. ikke gå fra sig.

For en gangs skyld kom Lewandowski ikke selv på måltavlen, men målslugeren fra Bayern lagde til gengæld op til begge sit holds scoringer.

Publikum blev holdt på pinebænken i 74 minutter, indtil Lewandowski tæmmede en lang aflevering og udmanøvrerede en modstander i feltet. Bagfra kom Przemysław Frankowski stormende til og prikkede bolden i nettet.

Seks minutter senere vippede Lewandowski bolden videre til indskiftede Arkadiusz Milik, som øgede til 2-0 med et præcist langskud.

Polens EM-bedrifter er af nyere dato. Landet kvalificerede sig ikke til en eneste af de første 12 EM-turneringer, men siden 2008 har polakkerne været med hver gang.

Det er således fjerde EM-slutrunde på stribe, at Polen er blandt deltagerne. I 2016 blev det til exit efter straffesparkskonkurrence i kvartfinalen mod de senere europamestre fra Portugal.

Østrig ser ud til at snuppe den anden EM-billet i gruppe G. Østrigerne besejrede på udebane Slovenien med 1-0 og har før de sidste to runder et forspring på fem point ned til slovenerne og Nordmakedonien.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce