cookie-og-privatlivspolitik
Team Sydhavsøernes nedrykning til 3. division bør suspenderes, således at Simon Faurskov (bill.) og co. også kan spille 2. divisionshåndbold i næste sæson. Det mener direktør Anders Henriksen.
Team Sydhavsøernes nedrykning til 3. division bør suspenderes, således at Simon Faurskov (bill.) og co. også kan spille 2. divisionshåndbold i næste sæson. Det mener direktør Anders Henriksen.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Protesterer over tvangsnedrykning

Team Sydhavsøerne forsøger at redde sit 2. divisionshold.
28. april 2020 kl. 19:18 Af Allan Plenborg

Annonce

RØDBYHAVN Team Sydhavsøerne vil ikke stiltiende finde sig, i at Håndbold Region Øst har tvangsnedrykket klubbens andethold fra 2. til 3. division. Derfor har Team Sydhavsøerne protesteret over afgørelsen.

- Protesten er sendt, så nu afventer vi forbundets svar, siger Anders Henriksen, direktør i Team Sydhavsøerne.

Med virkning fra 12. marts besluttede Dansk Håndbold Forbund i enighed med de tre distriktsforbund, Håndbold Region Øst, Fyns Håndbold Forbund og Jydsk Håndbold Forbund, som administrerer 2. division og nedefter, at afslutte turneringen.

Håndbold Region Øst, som er ansvarlig for 2. division pulje 3 med Team Sydhavsøerne meldte derpå ud, at de to lavest placerede hold - Dalby med 0 point i 19 kampe og Team Sydhavsøerne med otte point efter 18 kampe - rykker ned i 3. division fra næste sæson.

Det er denne beslutning, som Team Sydhavsøerne nu forsøger at ændre.


- Ikke retfærdig afgørelse

- Det er ikke en retfærdig afgørelse, der er truffet, fordi vi ved egen hjælp havde kunnet undgå direkte nedrykning, fastslår Anders Henriksen.

Han påpeger, at Team Sydhavsøerne havde spillet en kamp færre end Korsør/Tårnborg på tredjesidstepladsen. Samt at det vestsjællandske hold havde blot to point flere end Team Sydhavsøerne.

- Tilmed skulle vi søndag 15. marts have spillet mod Korsør/Tårnborg på hjemmebane i Rødbyhavn Sportshal, så jeg vurderer, at vi havde særdeles gode kort på hånden for at undgå de to nedrykningspladser, siger Anders Henriksen.

Tvangsnedrykningen irriterer også Kenneth Jørgensen, træner for Team Sydhavsøernes 2. divisionshold:

- Jeg ville nok have haft forståelse for beslutningen, hvis vi havde spillet lige mange kampe.


- Udvid 2. division

Team Sydhavsøernes direktør har et løsningsforslag til Håndbold Region Øst:

Udvid 2. division pulje 3 med ét hold. Det giver to ekstra kampe til alle, men dem kan vi sagtens få afviklet, hvis vi vel at mærke ikke kommer alt for sent i gang med næste sæson på grund af coronaen.

Tidligere i Folketidende har NFH's 3. divisionstræner, Bo Toft Pihl, som har en fortid som træner for Team Sydhavsøernes 2. divisionshold, også plæderet for en udvidelse af 2. division i næste sæson.

Både i Sverige og i Tyskland har man valgt at suspendere nedrykning fra de bedste rækker.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce