cookie-og-privatlivspolitik
Randers FC tog en sjælden udesejr over FC København mandag aften.
Randers FC tog en sjælden udesejr over FC København mandag aften.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sport

Randers triumferer i Parken og forværrer krisen for FCK

FC København falder til tiendepladsen i Superligaen efter et 1-2-nederlag hjemme til Randers FC.
23. november 2020 kl. 21:00 Af Ritzau

Annonce

En i forvejen dårlig sæsonstart blev mandag aften endnu værre for FC København, der tabte 1-2 til Randers hjemme i Parken.

Jess Thorup tabte dermed også sin anden superligakamp som træner for FCK, der efter ni spillerunder ligger på en skuffende tiendeplads med blot ti point.

Generelt var det en ganske jævn affære, hvor spillet bølgede frem og tilbage med chancer i begge ender, men kronjyderne viste sig at være skarpest i felterne.

Randers hopper med sejren akkurat forbi FCK til en niendeplads.

Mange fejlafleveringer prægede kampens åbning, hvor FCK havde svært ved at få spillet til at flyde.

Hjemmeholdets Mikkel Kaufmann brændte en friløber efter ti minutter, hvorefter gæsterne stille og roligt tog initiativet.

Randers stod solidt, fik gang i kombinationsspillet og virkede generelt mere tændte end FCK. Fem minutter før pausen kom kronjyderne i front, da Marvin Egho gled bolden i mål, efter Mathias Greve havde ramt overliggeren.

Målet satte gang i et hårdt Randers-tryk, og udeholdet kunne sagtens være gået til pause med en tomålsføring, men FCK slap med skrækken.

Københavnerne kom ud til anden halvleg med en smule fornyet energi. Det gav pote efter 54 minutter, hvor Mikkel Kaufmann flugtede udligningen i kassen.

Midtvejs i anden halvleg ramte FCK-stopperen Mathias "Zanka" Jørgensen overliggeren, men heldet var med Randers. To minutter senere atter tog gæsterne atter føringen, da Alhaji Kamara udnyttede en flot omstilling.

FCK forsøgte at kæmpe sig tilbage til sidst, hvor begge hold skabte chancer, men Randers holdt stand og kørte den flotte sejr i hus.

Det er første gang siden april 2015, at Randers vinder en superligakamp over FCK. Siden dengang har holdene mødt hinanden 11 gange i Superligaen, og Randers har kun hentet to point i de kampe.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce