Real Madrid cementerer førsteplads med franske mål

Real Madrid-backen Ferland Mendy kunne fejre et smukt mål mod Granada mandag aften. Real Madrid vandt kampen med cifrene 2-1. Foto: Jon Nazca/Reuters

Real Madrid vandt 2-1 ude over Granada og topper fortsat den bedste spanske fodboldrække.

Det ligner et spansk mesterskab for Real Madrid, der mandag tog sin niende sejr på stribe i Primera Division.

Real Madrid gæstede Granada og vandt 2-1 på mål af franskmændene Ferland Mendy og Karim Benzema.

Dermed har Real Madrid vundet alle ni ligakampe efter coronapausen.

Med sejren konsoliderer Real Madrid førstepladsen i rækken med 83 point efter 36 kampe. FC Barcelona har fire point færre på andenpladsen. Der resterer to spillerunder.

Real Madrid kan med en sejr hjemme over Villarreal på torsdag sikre sig det spanske mesterskab.

Mindre kan også gøre det, men så kræver det, at Barcelona snubler hjemme mod Osasuna.

I mandagens kamp var Real Madrid hurtigt i førersædet, da Mendy allerede efter ti minutter hamrede udeholdet i front.

Mendy tog nogle gode træk ind i feltet, og det så ud til, at vinklen blev for spids, men bolden sad helt oppe i nettaget.

Seks minutter senere fordoblede Benzema føringen med sit ligamål nummer 19 i sæsonen.

Fem minutter inde i anden halvleg reducerede Darwin Machis til 1-2, da Granada udnyttede en kontramulighed.

Real Madrid holdt dog føringen i resten af kampen, og dermed ligner det klubbens første mesterskab siden 2017.

Tidligere mandag tabte Villarreal 1-2 hjemme til Real Sociedad, og det resultat betyder, at alle fire spanske hold i næste sæsons Champions League er på plads.

Ud over Real Madrid, Barcelona og Atlético Madrid på tredjepladsen er Sevilla nu matematisk sikker på at slutte på mindst fjerdepladsen med 66 point efter 36 kampe.

Villarreal, der ikke længere kan indhente Sevilla, har 57 point efter 36 kampe på femtepladsen, der giver adgang til Europa League.

Getafe, der mandag spillede 0-0 ude mod Alaves, og Real Sociedad er med 54 point lige nu placeret på de efterfølgende pladser, som også giver billetter til Europa League.