cookie-og-privatlivspolitik
Efter sommerferien kan de lokale fodboldtilskuere se frem til langt flere lokalopgør i Sjællandsserien, som på billedet hvor Nordfalster møder FC Nakskov
Efter sommerferien kan de lokale fodboldtilskuere se frem til langt flere lokalopgør i Sjællandsserien, som på billedet hvor Nordfalster møder FC Nakskov
Foto: Flemming Keith Karlsen

Sport

Redningskrans til LF-klubber

Begge Sjællandsseriens puljer bliver efter sommerferien udvidet til 14 hold.
19. februar 2020 kl. 18:19 Af Thomas Jensen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Mininum tre af fire LF-klubber i Sjællandsserien kan ånde lettet op. DBU Sjælland har besluttet, at begge Sjællandsseriens puljer fra den kommende sæson udvides til 14 hold mod de nuværende 12. Det betyder, at antallet af nedrykkere i indeværende sæson reduceres betragteligt.

Alt afhænger som sædvanligt af fordelingen af nedrykkere mellem Øst- og Vest-Danmark fra 2. division og mellem København og Sjælland fra Danmarksserien. Men som stillingerne ser ud lige nu i de ovenliggende rækker, vil der kun komme to nedrykkere ned i Sjællandsseriens to puljer. Dermed skal der kun findes en enkelt nedrykker fra Sjællandsseriens pulje 2, som Nykøbing FC, Nakskov, Nordfalster og Frem Sakskøbing befinder sig i.

Det er et forslag om udvidelse fra de tre nuværende sjællandsserieklubber Gørlev, Ringsted og Haslev på sidste års delegeretmøde i DBU Sjælland, der nu baner vej for ændringen, efter at DBU Sjællands bestyrelse har sagt god for ændringsforslaget.

For Frem Sakskøbing ændrer strukturændringen måske ikke det helt store, da de holder vinterpause på sidstepladsen i Sjællandsserien med kun to point skrabet sammen.

Men de har immervæk kun fem point op til redningen på næstsidstepladsen som Nordfalster sidder på, og yderligere et point op til Køge på tredjesidstepladsen.

FC Nakskov har med et snuptag nu hele otte point ned til nedrykningspladsen, mens Nykøbing FC på trods af stor spillerafgang i vinterpausen nærmest er i sikkerhed med deres 15 point på kontoen.

Dermed ligger det også fast, at næste sæsons Sjællandsserie får mindst fem lokale hold som deltagere, da der stadig er to oprykkere fra LF-serien.

For LF-seriens vedkommende får strukturændringen ingen konsekvenser. Der vil ved én nedrykker fra Sjællandsserien stadig rykke ét hold ud af LF-serien, mens to hold vil rykke op fra Serie 1.

Det bliver formentlig kun i enkelt sæson, at Sjællandsserien kommer til at bestå af 14 hold.

Den planlagte fusion af DBU Sjælland, DBU København, DBU Bornholm og DBU Lolland-Falster vil medføre en helt ny fælles turneringsstruktur under det ny DBU Bredde Øst, hvis det vel og mærke blive stemt igennem i lokalunionerne.

For DBU Lolland-Falsters vedkommende skal der stemmes ved et ekstraordinæret repræsentantskabsmøde 3. maj.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce