Rekordmål sender Hollands fodboldkvinder videre ved VM

Den hollandske angriber Vivianne Miedema (i midten) headede målet til 1-0 ind kort før pausen. Hun scorede endnu en gang, så Holland endte med at vinde kampen 3-1 over Cameroun. Foto: Phil Noble/Reuters

De hollandske fodboldkvinder var i problemer mod Cameroun, men europamestrene endte med at vinde VM-kampen.

Det sprudlende fodboldspil har været en mangelvare hos Holland i de to første kampe ved kvinde-VM.

Alligevel har hollænderne gjort rent bord og vundet begge kampe. Lørdag blev det til en 3-1-sejr over Cameroun.

Med sejrene er de hollandske europamestre sikre på en billet til ottendedelsfinalerne inden den sidste gruppekamp mod Canada.

Canadierne blev også klar til ottendedelsfinalen, da New Zealand blev slået 2-0.

Dermed har både Holland og Canada seks point i gruppe E efter to kampe og er sikre på videre færd i turneringen.

Første halvleg af Hollands kamp var en kedelig affære i de første 40 minutter, hvor Holland dominerede og havde bolden mest.

Men i de sidste fem minutter af første halvleg eksploderede kampen med to hurtige mål.

Den hollandske angriber Vivianne Miedema headede 1-0-målet i kassen efter et flot oplæg fra Shanice van de Sanden.

Blot 154 sekunder senere lå bolden overraskende i de hollandske netmasker.

Camerouns Gabrielle Onguene modtog en høj bold og headede den forbi den fremstormende hollandske keeper Sari van Veenendaal og sparkede den i det tomme net.

Holland kom foran 2-1, da der kun var spillet tre minutter af anden halvleg.

Det var den hollandske forsvarsspiller Dominique Bloodworth, der stod på det rigtige sted i feltet.

Camerouns Michaela Adam forsøgte at losse bolden væk, men fik ved en fejl spillet bolden hen til Bloodworth, der blot skulle sætte foden på for at score 2-1-målet.

Holland var dog ved at indkassere en sen udligning ti minutter før tid, men Henriette Akaba magtede ikke at udnytte Gabrielle Onguenes fine forarbejde.

I stedet slog Miedema til igen med et hårdt spark, der gjorde hende til dobbelt målscorer i kampen.

Samtidig blev Miedema den spiller, der har scoret flest mål for Holland nogensinde. Den blot 22-årige Arsenal-angriber har nettet 60 gange for Holland.

I opgøret mod New Zealand kom Canada foran tre minutter efter pausen.

Nichelle Prince leverede fornemme takter i venstre side og serverede bolden til Jessie Fleming, som scorede til 1-0.

Med ti minutter igen var det så Prince selv, der tæt ved mål prikkede bolden i netmaskerne til slutresultatet 2-0 til Canada.

Resultatet betyder, at Holland fører gruppen inden de to hold mødes. Det skyldes en bedre målscore.