cookie-og-privatlivspolitik
I starten af april tog Kasper Asgreen karrierens største sejr, da han vandt Flandern Rundt iklædt dannebrogstrikoten. Søndag skal han forsøge at tage DM-titlen igen. (Arkivfoto.)
I starten af april tog Kasper Asgreen karrierens største sejr, da han vandt Flandern Rundt iklædt dannebrogstrikoten. Søndag skal han forsøge at tage DM-titlen igen. (Arkivfoto.)
Foto: David Pintens/Ritzau Scanpix

Sport

Rekordmange topryttere jagter Asgreens DM-trøje

Med toppen af dansk cykelsport til start bliver det noget særligt at vinde DM i år, mener landstræner.
19. juni 2021 kl. 07:00 Af Ritzau

Rekordmange 22 ud af 25 World Tour-ryttere er på startstregen i Give søndag, når den næste danmarksmester i landevejscykling skal findes efter godt 228 kilometer.

Der venter derfor en svær opgave for den forsvarende mester Kasper Asgreen (Quick-Step), hvis han skal have et år mere og endnu en Tour de France-tur i den karakteristiske dannebrogstrikot.

- Feltet er superstærkt i år. Det er et af de stærkeste DM-felter nogensinde.

- Vi har også set en dansk A-klasse, der har kørt stærkt i år, og kontinentalholdene virker også til at være i form. De kører virkelig professionelt, siger Kasper Asgreen.

Den 26-årige Flandern Rundt-vinder kunne blandt andet vise DM-trøjen frem i verdens største cykelløb, Tour de France, sidste år.

Annonce

Touren starter denne sommer blot seks dage efter, at DM-trøjen er blevet uddelt, og det gør chancen for at få dannebrog med i Tour de France igen større, mener landstræner Anders Lund.

- Det kan nemt ske. De danske ryttere, der er i spil til Touren, kommer til DM i rigtig god form. Det gør i sig selv, at flere af dem kandiderer til sejren.

- Så det vil jeg sige, at der er en vis sandsynlighed for, men det er langt fra givet. Men det er et flot sted for dannebrog at være repræsenteret, siger Anders Lund.

Han er ligesom Kasper Asgreen begejstret for årets felt.

- Det er sådan, det gerne skal være. Det er bare fantastisk, at vi har så vildt et felt. Det bliver noget særligt at vinde på den baggrund, og det bliver et reelt dansk mesterskab, når de bedste er med til at kæmpe om det, siger landstræneren.

Annonce

Kasper Asgreen håber naturligvis, at han kan tage sejren igen, men med blot to danske holdkammerater med sig i Give bliver det svært at kontrollere løbet.

- Vi kan ikke gå ud og lave den helt store aktion som et hold, så vi er nødt til at holde øje med, hvad de andre gør og prøve at få os alle sammen frem til finalen i den forreste gruppe, siger Kasper Asgreen.

Særligt den første halvdel af løbet bliver hård, fortæller han.

- Linjeløbet i år er en svær størrelse. Ruten er rigtig hård. Vi kører noget af det hårdeste cykelterræn, som vi har i Danmark, men kun på de første 125 kilometer. Derfra er der noget færre udfordringer.

Det er kun Jonas Vingegaard, Lasse Norman og Asbjørn Kragh Andersen, der ikke er til start af toprytterne.

Annonce

Til gengæld skal profiler som Jakob Fuglsang, Søren Kragh Andersen og Mads Pedersen pudse Tour de France-formen af i Give.

Søndag dyster de bedste danske cykelkvinder også om dannebrogstrikoten.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE