cookie-og-privatlivspolitik
René Holten kan torsdag sikre sig en billet til OL i Tokyo, hvis han bliver nummer et eller to i finalen i 1000 meter enerkajak ved World Cuppen i ungarske Szeged.
René Holten kan torsdag sikre sig en billet til OL i Tokyo, hvis han bliver nummer et eller to i finalen i 1000 meter enerkajak ved World Cuppen i ungarske Szeged.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Sport

René Holten er direkte i finale med OL-billetter på spil

Med sejr i sit indledende heat er kajakroeren René Holten direkte i OL-kvalifikationsfinale i Ungarn.
12. maj 2021 kl. 10:53 Af Ritzau

Den danske kajakroer René Holten gav onsdag sig selv de bedste forudsætninger for at sikre sig en billet til OL i Tokyo til sommer i 1000 meter enerkajak.

Holten var bedst af alle i sit indledende heat ved OL-kvalifikationen i ungarske Szeged, og det gav ham en direkte plads i torsdagens finale.

I en tæt afgørelse var danskeren stærkere end italienske Andrea Schera og franske Guillaume Burger, der tog de følgende pladser.

De må ud i en semifinale senere onsdag for at kæmpe for en finaleplads, mens René Holten kan begynde at forberede sig til finalen.

Og der bliver brug for alle kræfter i finalen, for det er den 32-årige danskers næstsidste chance for at kvalificere sig til sit fjerde OL i træk.

Annonce

I finalen venter der nemlig OL-biletter til de to kajakker, som krydser målstregen først.

Kikser det for Holten i torsdagens finale, har han en sidste mulighed i næste uge i Rusland. Her er dog kun en enkelt OL-billet på højkant.

Efter torsdagens finale i Szeged byder weekenden på et World Cup-stævne samme sted.

Også toerkajakken med Morten Graversen og Simon Schuldt-Jensen er klar til den afgørende finale om en OL-billet på 1000-meterdistancen efter en indledende heatsejr.

På den halve distance skal Sara Corfixen Milthers og Caroline Emilie Faurschou gennem en semifinale for at bevare muligheden for at snuppe en OL-billet i denne uge.

Annonce

I onsdagens indledende heat blev den danske duo blot nummer fem ud af seks i sit heat, men i semifinalen gik det bedre.

Her endte Sara Corfixen Milthers og Caroline Emilie Faurschou på tredjepladsen og sikrede sig en billet til finalen, som finder sted torsdag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE