cookie-og-privatlivspolitik
René Holten Poulsen har en chance tilbage for at kvalificere sig til karrierens fjerde OL. (arkiv)
René Holten Poulsen har en chance tilbage for at kvalificere sig til karrierens fjerde OL. (arkiv)
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Sport

Rene Holten går kold og misbruger næstsidste OL-chance

René Holten Poulsen sluttede som nummer fem i finalen i OL-kvalifikationen i Ungarn.
13. maj 2021 kl. 11:35 Af Ritzau

Kajakroeren René Holten Poulsen har nu kun et skud tilbage i bøssen til at kvalificere sig til OL i Tokyo.

Den 32-årige dansker blev nummer fem i torsdagens OL-kvalifikationsfinale i 1000 meter enerkajak. Her var der kun to billetter til legene på højkant.

- Overall roede jeg et okay løb, selv om min start ikke var så god. Men jeg er virkelig skuffet over resultatet og er træt af skulle en tur til Rusland nu, siger René Holten i en pressemeddelelse fra Dansk Kano & Kajak Forbund.

Det så ellers godt ud for Holten halvvejs gennem løbet. Efter en beskeden start havde han arbejdet sig op gennem feltet og lå ved 500-metermærket på en klar andenplads efter belgieren Artuur Peters.

Men danskeren havde tilsyneladende ikke disponeret sine kræfter helt korrekt. Mens Peters holdt føringen til mål, mistede Holten fart og blev mod slutningen overhalet af flere konkurrenter.

Annonce

Ifølge danskeren spillede vinden en stor rolle, og han var ikke tilfreds med banefordelingen.

- Selv om det ikke var min bedste performance, så er det ærgerligt, at de ikke seeder de bedst kvalificerede til de bedste baner, når der er så store banefordele på grund af vinden som i dag, for det gik hårdt ud over bane 1, 2, 3, 4 og 5, siger han.

Han kunne se franskmanden Guillaume Burger tage den anden OL-plads, mens Holten selv nærmest opgav at padle og gled over målstregen til en ubrugelig femteplads.

Efter den skuffelse er han nu tvunget til en tur til russiske Barnaul i næste uge for at jage den allersidste OL-mulighed. Nemt bliver det dog ikke. Der er kun én plads tilbage at kæmpe om.

- Nu har jeg en chance mere i Rusland på torsdag og fredag, og jeg skal hurtigst muligt ovenpå igen mentalt, så jeg kan give den det sidste i Rusland. Det håber jeg er nok, lyder det fra René Holten.

Annonce

Rene Holten Poulsen har været med ved de seneste tre olympiske lege. Størst succes havde han i debuten i 2008, hvor han sammen med Kim Wraa vandt sølv i toerkajak.

Han var regnet som et af Danmarks største medaljehåb før OL i Rio de Janeiro for fem år siden, men floppede i finalen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE