cookie-og-privatlivspolitik
René Holten Poulsen har lagt træningen om, og det tror han vil give pote. Den kommende weekend stiller han op i Copenhagen Spring Regatta, der er udtagelse til World Cup, EM og VM.
René Holten Poulsen har lagt træningen om, og det tror han vil give pote. Den kommende weekend stiller han op i Copenhagen Spring Regatta, der er udtagelse til World Cup, EM og VM.
Foto: Privat

Sport

René Holten vil fortsætte til OL i 2024

Maribo-roeren får ny makker i toer-kajakken - en makker, der også er fra Maribo.
30. april 2019 kl. 13:30 Af Allan Plenborg

Annonce

MARIBO 2018 blev et usædvanligt år for kajakstjernen René Holten Poulsen: For første gang siden 2008, hvor han brød igennem på den internationale scene ved at vinde OL-sølv i Rio med Kim Wraae Knudsen fra Amager i 1000 meter toerkajak, vandt han ikke en medalje ved EM og VM.

Det agter "Powerhouse" at rette op på i år. Maribo-roeren har lagt træningen om. Og han mener, at han inden sæsonåbneren den kommende weekend er i bedre form, end han nogen sinde har været så tidligt på året.

På lørdag og søndag stiller René Holten Poulsen op ved Copenhagen Spring Regatta. Den er udtagelses-regatta til World Cup, EM og VM.

Med andre ord - en ikke ubetydelig regatta.

René Holten Poulsen vil blive udfordret på kongedistancen 1000 meter, hvor han har været Danmarks i særklasse bedste de seneste ti år.

Morten Graversen, Silkeborg, og unge Rasmus Knudsen, Lyngby, er roere, som gerne vil vippe René Holten Poulsen af pinden som Danmarks bedste.

Men det sker ikke, hvis man spørger René Holten Poulsen.

- Morten ror stærkt og Rasmus er god til at performe, men min plan er at vinde både 1.000 meter enerkajak og 1.000 meter toerkajak.


"Ny" makker

Sidste år roede René Holten Poulsen sammen med Morten Graversen i toerkajak, hvor de blandt flere gode resultater blev nummer fem ved VM på 1.000 meter.

Men i år får René Holten Poulsen ny makker i toerkajakken. Landstræner Zoltan Bako har i samråd med René Holten Poulsen besluttet, at Nils Boe, Maribo, skal ro sammen med Danmarks mest vindende kajakroer.

Beslutningen blev truffet i forbindelse med kajak-landsholdets to måneder lange træningsophold i Florida, der sluttede for et par uger siden.

René Holten Poulsens mål med sæsonen er, at han skal toppe formmæssigt i slutningen af august, hvor der er VM i Szeged, Ungarn. Og det forstår man, for der står meget på spil. VM er samtidig kvalifikationsstævne til OL i Tokyo næste år.

- De bedste fem i 1000 meter enerkajak og de bedste seks i 1000 meter toerkajak kvalificerer sig til OL, gør René Holten Poulsen opmærksom på.

Forinden venter store løb som World Cup i Polen i slutningen af maj og Tyskland i begyndelsen af juni samt EM i Hviderusland i slutningen af juni.

- Jeg håber at komme på podiet ved World Cup, EM og VM, siger René Holten Poulsen.

Efter VM tager Maribo-roeren til Tokyo for at teste banen, hvor OL skal afvikles næste år.


"To skud i bøssen"

Såfremt den 30-årige Maribo-roer kvalificerer sig til OL, bliver det hans fjerde.

Men det bliver måske ikke hans sidste.

- Hvis det hele spiller, så er min plan at fortsætte til og med OL i Paris 2024, siger René Holten Poulsen.

Til den tid vil han være 35.

Han har således "to skud i bøssen" til at vinde en OL-medalje i enerkajak, som er det eneste han mangler.

Hans bedste OL-resultat i 1000 meter enerkajak er fjerdepladsen i 2012. For tre år siden i Rio blev han sekser.

Udover OL-sølv i toerkajak har René Holten Poulsen indtil videre vundet seks VM-medaljer fordelt på tre guld- og to sølvmedaljer samt en bronzemedalje. Og hele 20 EM-medaljer - seks guld-, ni sølv- og fem bronzemedaljer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce