Rosenborg skuffer på ny i Eliteserien

To kampe inde i sæsonen er Rosenborg fortsat uden sejr, efter at det lørdag ikke lykkedes at slå Kristiansund. Foto: Scanpix/Audun Braastad

Tre danskere var med i Rosenborgs skuffende 2-2-kamp mod Kristiansund. Ronnie Schwartz scorede for Sarpsborg.

Rosenborg er fortsat uden sejr i Eliteserien i denne sæson.

De 25-foldige norske fodboldmestre dummede sig på hjemmebane mod Kristiansund, som kunne rejse fra Lerkendal med 2-2.

Dermed fik Rosenborg med Nicklas Bendtner, Mike Jensen og Jacob Rasmussen i startopstillingen ikke revancheret 0-1-nederlaget i sæsonpremieren mod Sarpsborg i sidste uge.

Storholdet kom stik mod spil og chancer bagud i første halvleg, da Daouda Karamoko Bamba scorede i første halvleg, men det fik Rosenborg med dansk hjælp ændret på i anden halvleg.

Jacob Rasmussen var således medvirkende til det første af to Rosenborg-mål på tre minutter.

Den hovedstødsstærke danske forsvarsspiller snittede bolden videre ved forreste stolpe, og ved bageste stolpe kunne Samuel Adegbenro let score.

Få minutter senere gav endnu et hjørnespark mål. Den tidligere OB-stopper Tore Reginiussen headede på overliggeren, og tæt under mål fulgte Anders Konradsen op med endnu en simpel scoring til mesterholdet.

Rosenborg fortsatte med at være spildominerende, og derfor kom Bendik Byes udligning ud af ingenting ti minutter før tid.

På det tidspunkt var Nicklas Bendtner akkurat blevet skiftet ud.

Danskeren kunne Rosenborg ellers godt have brugt i slutfasen, hvor holdet jagtede sejren. Her misbrugte Mike Jensen blandt andet en mulighed alene med målmanden.

Til sidst skulle Rosenborg-spillerne næsten være lykkelige for point, for i kampens sidste sekund misbrugte Kristiansund en friløber.

Tidligere lørdag var det blevet til en dansk scoring i Eliteserien. Angriberen Ronnie Schwartz scorede til 2-1 for Sarpsborg, som dog måtte nøjes med det ene point efter 2-2 i udekampen mod Lillestrøm.

Matti Lund Nielsen, Patrick Mortensen og Mikkel Agger var også med for Sarpsborg i opgøret.

Sarpsborg topper aktuelt Eliteserien med fire point, men kan blive overhalet af en række hold søndag.

• Eliteserien fotball 2018, Sarpsborg 08 - Rosenborg (1-0).

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet