cookie-og-privatlivspolitik
IAAF-præsident Sebastian Coe fortalte mandag, at udelukkelsen af Rusland fastholdes.
IAAF-præsident Sebastian Coe fortalte mandag, at udelukkelsen af Rusland fastholdes.
Foto: Harold Cunningham/Ritzau Scanpix

Sport

Rusland er fortsat udelukket og misser VM i atletik

IAAF fastholder udelukkelsen af Rusland, som derfor misser det forestående VM i atletik.
23. september 2019 kl. 17:39 Af Ritzau

Annonce

Når VM i atletik begynder i Qatar på fredag, bliver det uden Rusland som deltager.

Mandag oplyser Det Internationale Atletikforbund (IAAF) således, at man fastholder udelukkelsen af Rusland, som derfor misser begivenheden som nation.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nogle russiske deltagere vil der dog være i Doha. En række udøvere uden dopinghistorik har fået lov til at deltage under neutralt flag.

Det Russiske Atletikforbund (Rusaf) har været suspenderet fra internationale konkurrencer siden november 2015, efter en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) fastslog, at systematisk doping er fundet sted blandt russiske atletikudøvere.

IAAF's præsident, Sebastian Coe, fortæller, at man har fulgt stærke opfordringer fra en nedsat arbejdsgruppe om at fastholde suspenderingen, mens der stadig analyseres data fra det russiske antidopinglaboratorie i perioden fra 2011 til 2015.

Beslutningen om at fastholde udelukkelsen sker samme dag, som det kom frem, at Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har indledt en undersøgelse af "uoverensstemmelser" i udleverede dopingdata fra Rusland.

Nu har Rusland tre uger til at forklare sig, lød det i en udtalelse fra Wada efter et møde mandag i Wadas eksekutivkomité.

Wada har gennemgået store mængder data fra et laboratorie i Moskva, hvor statsstøttet doping angiveligt har fundet sted gennem en årrække.

Nu har Wada advaret om "de strengest mulige" sanktioner, hvis det viser sig, at der er blevet manipuleret med de udleverede data. Det kan få indflydelse på Ruslands deltagelse ved OL i Tokyo næste år.

I første omgang misser Rusland altså VM i atletik for anden gang i træk. Det forestående VM afvikles fra den 27. september til 6. oktober.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce