cookie-og-privatlivspolitik
Patrick Russell blev hentet til VM tidligere på ugen, da han havde afsluttet sæsonen i Nordamerika.
Patrick Russell blev hentet til VM tidligere på ugen, da han havde afsluttet sæsonen i Nordamerika.
Foto: Joe Klamar/Ritzau Scanpix

Sport

Russells NHL-omvej viser vejen for fremtidens stjerner

Patrick Russell opfordrer flere danskere til at spille collegeishockey i USA. Her er vejen til NHL kortere.
19. maj 2019 kl. 06:30 Af /ritzau/

Annonce

Der findes åbenlyse ishockeytalenter som Nikolaj Ehlers, Mikkel Bødker og Lars Eller, der bliver NHL-draftet som teenagere og blæser ind i den nordamerikanske liga i en ung alder.

Og så findes der spillere, der må tage en stor omvej for at få klubbernes opmærksomhed. Sådan en spiller er Patrick Russell.

Den danske VM-forward debuterede tidligere på sæsonen for traditionsklubben Edmonton Oilers, men vejen til NHL har været lang.

- Hvis nogen for seks-syv år siden havde fortalt mig, at jeg ville komme til at spille NHL, så havde jeg nok grinet af det, siger Patrick Russell.

Han flyttede hjemmefra som 15-årig og spillede juniorishockey i Sverige, mens han tog studentereksamen.

Derefter gik rejsen videre til USA, hvor han skridt for skridt opbyggede en ishockeykarriere sideløbende med et liv som fuldtidsstuderende på universitetet. En opskrift, som han ikke tøver med at give videre.

- Det er ærgerligt, at der ikke er flere danskere, der prøver at tage den vej. Det kræver lidt større tålmodighed, men det er det værd. At komme derover og spille college åbner et vindue for dig som hockeyspiller.

- Jeg håber, at jeg har vist en lidt alternativ vej for andre ishockeyspillere. Der er så mange forskellige veje at tage. Du kan sagtens være god som 25-årig, selv om du måske ikke faldt så meget i øjnene, da du var 18, siger Russell.

Tålmodigheden blev altså belønnet med en professionel kontrakt med Edmonton Oilers og foreløbig seks NHL-kampe, selv om han ikke blev valgt, da de største talenter i hans årgang blev håndplukket i den årlige draft.

- Selv om man ikke bliver draftet, er det bare om at fortsætte. I ishockey på collegeniveau er der mere tålmodighed med spillerne, og man får lov at træne mere. Det er en fantastisk vej at gå, siger Patrick Russell.

Hans toårige aftale med Edmonton Oilers udløber 30. juni, og den nordamerikanske fremtid er endnu ikke på plads.

- Jeg ved faktisk ikke, hvad der skal ske. Jeg bliver "free agent" 1. juli, hvis jeg ikke finder ud af noget med Edmonton inden.

- Jeg tror, de har været glade for mig, men der er mange ting, der skal falde på plads. Jeg har tålmodighed, og det behøver ikke at gå hurtigt, siger Patrick Russell.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce