cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto

Sport

Sidste trin i meget svær raket

Stjernerne fra Odense kommer til Nykøbing i aften.
15. september 2020 kl. 10:20 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Det har været et voldsomt udlægsprogram for NFH i denne sæsons Håndboldliga. Først vandt man pligtsejren over Vendsyssel på udebane, men siden da er det blevet til tre nederlag mod henholdsvis Viborg, København og Team Esbjerg, der alle formodes at skulle spille med i den helt sjove ende af rækken.

Den rolle er aftenens modstander Odense Håndbold bestemt også tiltænkt.

Alt andet end mindst en finaleplads om det danske mesterskab vil være en kæmpe skuffelse for de ambitiøse fynboer, der på trods af massive investeringer de sidste par sæsoner endnu ikke har en eneste pokal stående i trofæskabet.

Derfor har man op til denne sæson skiftet voldsomt ud i truppen, hvor etablerede danske landsholdsspillere som Kathrine Henindahl, Trine Østergaard, Nadia Offendahl og den tidligere landsholdsanfører Stine Jørgensen har forladt klubben.

Ind er kommet Helene Elver, Rikke Iversen, Anna Cecilie La Cour samt de to tidligere NFH-spillere Angelica Wallén og Ayaka Ikehara.


Wallén småskadet

Angelica Wallén er småskadet og kommet næppe til at spille den store rolle i aften.

Man har også hentet den hollandske verdensmester Lois Abbingh, men også hun har skadesproblemer.

NFH-træner Jakob Larsen har naturligvis et indgående kendskab til fynboerne ikke mindst i kraft af ægteskabet med Odense-forsvarsspilleren Kamilla Larsen.

Han har studeret fynboerne indgående, og så ved selvsyn deres første Champions League-kamp i lørdags mod tyske Borussia Dortmund, som Odense vandt 32-27.

- De så skarpe ud og vandt relativ komfortabelt. De vandt mange dueller med især Mie Højlund, Helene Elver og Nycke Groot, og det skal vi være forberedt på, siger Jakob Larsen, der skal forsøge at rejse sit mandskab efter afklapsningen i Esbjerg i onsdags, hvor man tabte 26-38.

- Vi fik et hak i tuden i Esbjerg, men på hjemmebane skal vi kunne hive os op igen, og vi skal også snart til at have nogle point i ligaen igen, påpeger Jakob Larsen, der kan se sit hold ligge på en ottendepladsen i kvindernes liga med de to point for sejren i den første kamp i Vendsyssel.


Alle er klar

Kampen i Esbjerg gav nogle knubs til Johanna Forsberg, der fik en flænge i ansigtet, og Johanna Westberg, der fik problemer med en tå. Desuden sad Sofie Flader helt over med en forvredet ankel.

Alle tre skulle dog være klar til aftenens kamp.

- Tiden har været en god faktor i forhold til at få dem klar samtidig med at vores behandlerteam har gjort et stort og godt stykke arbejde, så jeg håber, at alle er helt friske til i aften, lyder de optimistiske toner fra Jakob Larsen.

Der er kampstart klokken 20:00 i Lånlet Arena Nykøbing, og opgøret kan også følges direkte i Radio SydhavsØerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce