Silkeborg straffer Esbjergs ti mand i topkamp

Magnus Mattsson scorede til 1-0 mod Esbjerg. Billedet stammer fra en anden kamp mellem de to hold. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Silkeborg IF tog et skridt nærmere oprykning, da midtjyderne på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0 i 1. division.

Det lugter mere og mere af superligafodbold efter sommerferien for Silkeborg IF.

Torsdag tog den midtjyske fodboldklub et stort skridt mod oprykning fra 1. division, da det på hjemmebane mod Esbjerg blev til en 2-0-sejr mod rivalerne i toppen af tabellen.

Silkeborgs mål blev scoret med cirka fem minutters mellemrum i midten af anden halvleg, efter at Esbjerg var blevet reduceret til ti mand.

Sejren sender i hvert fald for en stund Silkeborg op på førstepladsen i landets næstbedste fodboldrække.

Silkeborg har et point mere end Viborg på andenpladsen, der har spillet en kamp færre.

Esbjerg kan nu blive hægtet endnu mere af i oprykningskampen. Med blot fem kampe tilbage har vestjyderne otte point op til Viborg - der som bekendt har spillet en kamp færre - og ti op til Silkeborg.

Der var gang i den i første halvleg torsdag, der trods gode muligheder i begge ender endte, som den startede, med 0-0 på måltavlen.

Silkeborg-målmand Patrik Gunnarsson måtte blandt andet hive en flot redning frem for at afværge et Esbjerg-mål, ligesom hjemmeholdet to gange i samme sekvens sendte bolden på overliggeren.

Cirka midtvejs i anden halvleg begyndte bolden dog at finde vej til målnettet.

Det hele blev udløst af en udvisning til Esbjergs Rodolph Austin, der nedlagde Silkeborgs Magnus Mattsson i feltet.

Mattsson omsatte selv det efterfølgende straffespark til mål og sendte Silkeborg på vinderkurs.

Kun en håndfuld minutter efter åbningsmålet blev det 2-0, da Nicklas Helenius pandede et indlæg i kassen og stoppede en måltørke, der havde varet i seks kampe.

Silkeborg kørte derefter sejren sikkert i hus.

I den anden ende af 1. division vandt Hobro for første gang i 2021, da Fremad Amager blev slået med 2-0 i nedrykningsspillet. Sejren betyder, at Hobro har seks point ned til første hold under nedrykningsstregen.

Det er Skive, der torsdag slog det andet hold under nedrykningsstregen, Vendsyssel, med 2-1, så de to mandskaber byttede pladser i bunden.

• Sydbank Pokalen: Esbjerg fB - Silkeborg IF

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse