cookie-og-privatlivspolitik
Pokaltriumfen mod FC København gav mange kroner i NFC-kassen og nu kommer den sportslige succes i 1. division også klubben til gode i form af en højere udbetaling af tv-penge.

2

Billeder

Pokaltriumfen mod FC København gav mange kroner i NFC-kassen og nu kommer den sportslige succes i 1. division også klubben til gode i form af en højere udbetaling af tv-penge.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Sjetteplads er over budgettet

Nykøbing FC tjener godt på den øjeblikkelige sportslige succes.
05. oktober 2021 kl. 17:20 Af Thomas Jensen

NYKØBING Den første tredjedel af 1. division er nu færdigspillet, og det betyder, at fodboldklubberne kan se frem til at modtage tv-penge.

Her spiller placeringen en væsentlig rolle, og med den øjeblikkelige sjetteplads i 1. division ringer kasseapparatet noget mere end forventet for Nykøbing FC.

- Det er over forventning og meget positivt, siger NFC-formand Tage Nielsen, der havde budgetteret forsigtigt med en tiendeplads på nuværende tidspunkt.

Hvor meget der lander i NFC-kassen, har han ikke styr på endnu, og heller ikke direktør Axel Castenschiold ved præcist, hvor meget man kan se frem til at modtage.

- Det handler selvfølgelig om placeringen, men også antallet af tv-kampe og antallet af egenudviklede spillere tæller ind i regnestykket, som vi endnu ikke har det fulde overblik over, fortæller direktøren.

Annonce

Det er blevet væsentligt mere attraktivt, hvad tv-pengene angår, at spille i 1. division nu, end da NFC sidst optrådte i rækken.

Strukturændringen i sidste sæson, hvor Superligaen blev reduceret fra 14 til 12 hold betød, at 1. divisionsklubberne blev tilgodeset med væsentligt flere tv-penge, for at Superligaklubberne kunne få ændringen stemt igennem.

Ifølge Tage Nielsen skal der alene i 1. division på årsbasis uddeles omkring 52 millioner kroner, hvor omkring 75 procent er styret af holdenes placering.

Pengene uddeles efter en helt fast fordelingsnøgle, der er aftalt mellem klubberne, og sædvanligvis kommer det ikke frem, hvor meget klubberne har modtaget.

I det hele taget har det været et særdeles indbringende efterår for Nykøbing FC, der også tjente en god skilling på pokalkampen mod FC København.

Annonce

- Vi mangler stadig at få betalt de sidste regninger, men vi kan konstatere, at det ser ganske fornuftigt ud også, lyder det fra Axel Castenschiold og nævner en fortjeneste på i hvert fald over 100.000 kroner.

Det må dog betegnes som beskedent. For alene i målsponsorater kom der på kampdagen 87.000 kroner i kassen i takt med at Kalle Johnsson i FC København-målet tre gange måtte hive bolden ud af netmaskerne.

Én ting mere kunne have givet kroner i kassen, men det fortryder Tage Nielsen ikke at han sagde nej til.

Brandvarme Sebastian Koch, der scorede så sent som i søndags mod FC Helsingør, skifter ved årsskiftet til Lyngby, da hans kontrakt med NFC udløber. Den tidligere Superligaklub prøvede op til flere gange at hente kantspilleren inden kontraktudløb, men hver gang og senest på transfervinduets sidste dag 31. august blev de økonomiske tilnærmelser afvist af Tage Nielsen.

- Vi havde is i maven, og det viste sig jo at være den helt rigtige beslutning. Vi vidste, at Sebastian er professionel og loyal overfor NFC, og det har jo også vist sig at være tilfældet, siger Tage Nielsen om kantspilleren, der har lavet fire mål i 1. division og to mod FC København i pokaltriumfen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE