cookie-og-privatlivspolitik
NFC-manager Claus Jensen skåler med nogle af Talentpartnerne, der sponserer klubbens ungdomsprojekt. Fra venstre: René Knudsen (De Grønne Busser) og Lasse Øster Dalsgaard (Ejendomsmægler John Ole Hansen) samt til højre Morten Sommer (Danske Bank).
NFC-manager Claus Jensen skåler med nogle af Talentpartnerne, der sponserer klubbens ungdomsprojekt. Fra venstre: René Knudsen (De Grønne Busser) og Lasse Øster Dalsgaard (Ejendomsmægler John Ole Hansen) samt til højre Morten Sommer (Danske Bank).
Foto: Anders Knudsen

Sport

Skål for en stærk talentudvikling

Nykøbing FC rykker op i hierarkiet med to stjerner i DBU's klublicenssystem.
15. maj 2020 kl. 18:10 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Champagnen boblede torsdag eftermiddag på et solbeskinnet Anlæg NFC Syd på Østre Allé, hvor der var noget at fejre for det lokale fodboldflagskib.

- Det er en stor dag for Nykøbing FC og en milepæl i klubbens historie og ambition om at udvikle egne talenter, sagde en glad og storsmilende NFC-manager Claus Jensen.

Anledningen til skåltalen handler om Nykøbing FC's rangering i Dansk Boldspil-Unions klublicenssystem, hvor falstringerne er rykket op på på næsthøjeste niveau i divisionsklassen - og præmieret med to stjerner.


Fire pladser op

Helt præcis som nummer 25 på landsplan og et nøk op fra nummer 29 i fjor, hvor "bjørnene" måtte nøjes med halvanden stjerne.

Helt konkret betyder de to stjerner, at Nykøbing FC nu kan spille med begge sine ældste ungdomshold i U/19- og U/17-divisionen.

Det er er trin op af rangstigen fra de bedste lokale østrækker i efteråret, som falstringerne i øvrigt henholdsvis vandt og blev nummer to.

Derudover kan klubbens U/15-, U/14- og U/13-hold i den kommende sæson som minimum indplaceres i de bedste østrækker.


Langt på kort tid

- Det handler om at udvikle Superliga-spillere i NFC i samarbejde med klubberne på Lolland-Falster og Sydsjælland, og her er det et vigtigt skridt, at vore ungdomsspillere nu får muligheden for at konkurrere på et højt niveau, fastslog Claus Jensen.

- Vi er kommet langt på relativ kort tid, og jeg ser et stort potentiale i klubben, supplerede teknisk chef Jan Michaelsen.

Ambitionen på lidt længere sigt handler om at kravle op i subtoppen af den nationale talentudvikling inden for de næste tre år med to og en halv stjerne og derpå to år senere i 2025 at præstere talentudvikling i national topklasse med tre stjerner.

Det skal ske gennem udvikling af talentmiljøet, ligesom klubsamarbejdet skal styrkes med et større ansvar for trænere/ledere og spillere i regionen.

Talentprojektet er p.t. sponseret af Danske Bank, advokatfirmaet Bang/Brorson Fogtdal, ejendomsmægler John Ole Hansen og De Grønne Busser.

Det fremgår af DBU's detaljerede vurderingsskema, at Nykøbing FC har scoret højest på strategi og holdudvikling, mens man især halter efter på produktivitet. Det vil sige, at det endnu kun er få spillere fra ungdomsafdelingen, der har fået spilletid på førsteholdet.


Langsigtet mål

- Det langsigtede mål hedder uændret, at halvdelen af spillerne i førsteholdstruppen skal være udviklet i vores egen ungdomsafdeling og 30 procent skal være i startopstillingen i 2022, understreger Claus Jensen.

På dette tidspunkt håber Nykøbing FC at være avanceret på ranglisten, hvor falstringerne nu har scoret 34,57 point. Der er langt op til de 14 tre-stjernede klubber, der p.t. afrundes af Vejle med 56,02 point.

FC Nordsjælland fører an på licensranglisten med 90,89 point efterfulgt af FC København og FC Midtjylland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

AF: LINDA SOMMER

18 kommunale p-pladser lige… 14. november 2020 kl. 13.23

Annonce