cookie-og-privatlivspolitik
Lars Eller nåede tre kampe ved VM. Han lavede to mål og tre assist, inden han rejstre tilbage til Washington.
Lars Eller nåede tre kampe ved VM. Han lavede to mål og tre assist, inden han rejstre tilbage til Washington.
Foto: David W Cerny/Reuters

Sport

Skadet Lars Eller rejser hjem fra ishockey-VM

Den danske NHL-stjerne har forladt VM-lejren og er rejst hjem til Washington for at pleje en skade.
15. maj 2019 kl. 11:34

Annonce

NHL-stjernen Lars Eller er rejst hjem fra ishockeylandsholdets VM-lejr. Det oplyser Danmarks Ishockey Union.

Lars Eller sagde ja til at stille op ved VM, selv om han døjede med en skade. Men efter tre kampe i Kosice må han altså opgive at fortsætte.

- Lars gav et betinget tilsagn, da han sagde ja. Han sagde også, inden han kom, at han ikke var 100 procent klar, siger landsholdets general manager Kim Pedersen.

- Det var så Heinz Ehlers' (landstræner, red.) vurdering, at en Lars Eller, der ikke var 100 procent, alligevel ville være en forstærkning for os. Det synes jeg også, han har vist.

- Han er blevet vurderet efter hver kamp, og efter i går (tirsdag, red.) blev det ret hurtigt besluttet, at det var slut, og så bookede vi ham hjem, forklarer han.

Efter at have modtaget en stribe afbud op mod VM var landsholdets trænerstab meget opsat på at få Eller med til Slovakiet.

Ifølge assisterende landstræner Jens Nielsen har man hele tiden været indforstået med risikoen for, at Danmarks første Stanley Cup-vinder kun ville være til rådighed i en del af turneringen.

- Vi har vidst fra start, at han kom småskadet herned. Var han kun klar til at spille én kamp, var det fint. To kampe, fint. Nu går det så ikke mere efter tre kampe. Vores lægeteam har sagt, at de ikke kan få ham klar.

- Vi må også kigge på mennesket. Hvis han er skadet og ikke har det godt, skal vi jo heller ikke plage ham, siger Jens Nielsen.

Lars Eller nåede at lave to mål og tre assister i sine tre VM-kampe. Her nåede Danmark at samle fem point og er dermed uden for nedrykningsfare.

Midt i ærgrelsen over tabet af holdets måske bedste spiller kan det danske landshold dog glæde sig over, at Patrick Russell har meldt sig under fanerne.

Han lander i VM-lejren torsdag og skal efter planen være klar mod Finland torsdag aften.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

Annonce