cookie-og-privatlivspolitik
EH Aalborg er en af de tre klubber, der kæmper mod nedrykning på skrivebordet.
EH Aalborg er en af de tre klubber, der kæmper mod nedrykning på skrivebordet.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sport

Skaktræk skal forhindre afgørende møde i nedrykningskaos

Tre klubber sender nedrykningssag til DIF's appelinstans. De håber, at repræsentantskabsmøde må afblæses.
22. maj 2020 kl. 15:55 Af Ritzau

Annonce

Næste kapitel i dramaet om skrivebordsafgørelserne i dansk håndbold er ved at tage form.

Egentlig forventede Dansk Håndbold Forbund (DHF) at kunne sætte punktum i sagen om nedrykninger og medaljefordelinger på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde mandag.

Men det forsøger tre involverede klubber - EH Aalborg, Nordsjælland og Odder - at forpurre.

Nordsjælland Håndbold oplyser, at klubberne fredag har sendt sagen videre til appelinstansen i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Dermed kan repræsentantskabet ikke træffe en afgørelse på mandag, hævder Nordsjælland og EH Aalborgs advokat på sagen, Lars Hilliger.

- Jeg skal på den baggrund venligst opfordre til, at der straks sker aflysning af det indkaldte møde, således at det etablerede tvisteløsningssystem respekteres og får lejlighed til at behandle de verserende sager færdigt, uden risiko for at repræsentantskabet sideløbende træffer beslutninger, der strider imod det endelige resultat af tvistløsningssystemets behandling, skriver Lars Hillinger til DHF's bestyrelse.

Dette ønske afviser DHF.

Sagen handler om, at Udvalget for Professionel Håndbold besluttede at fordele nedrykninger, oprykninger, medaljer og europæiske pladser, da coronakrisen ramte, og det måtte opgives at færdigspille de bedste rækker hos damer og herrer.

Den beslutning blev siden sendt til Håndboldens Appelinstans, som slog fast, at udvalget ikke havde hjemmel til at træffe afgørelsen.

Derfor røg sagen videre til repræsentantskabet.

Men de tre klubber ønsker via appellen til DIF at få sendt sagen tilbage til Håndboldens Appelinstans, fordi denne aldrig tog stilling til ønsket om at underkende nedrykningerne.

- Håndboldens Appelinstans har slet ikke taget stilling til vores principale påstand, således som processen foreskriver. Derfor mener vi, at DIF-Idrættens Højeste Appelinstans bør hjemvise sagen til Håndboldens Appelinstans, der således kan tage stilling til dette spørgsmål, lyder det fra Lars Hilliger.

De tre klubber ønsker nedrykningerne sløjfet, så der kun rykkes op og fordeles medaljer og pladser i europæisk håndbold i næste sæson.

Dansk Håndbold Forbunds formand, Per Bertelsen, undrer sig over, at klubbernes appel først kommer nu, næsten tre uger efter afgørelsen fra Håndboldens Appelinstans.

Men appellen får ham ikke umiddelbart til at aflyse det ekstraordinære repræsentantskabsmøde.

- Vi afvikler repræsentantskabsmødet som planlagt. Vi har forbundets jurists og andre sportsjuristers ord for, at det, vi gør, er helt efter bogen. Vi følger procedurerne, fastslår Per Bertelsen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce