cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Jan Knudsen

Sport

Skal vise mod for at slå tophold

Nykøbing FC spiller endeligt første kamp med det nye sponsornavn på stadion, mod duksen Vendsyssel.
11. april 2018 kl. 14:03 Af Torben Mølgaard

Annonce

Endelig. Godt fem uger efter forårspremieren i 1. division kan Nykøbing FC åbne fodboldåret i Nykøbing F. Idrætspark, der nu går under sponsornavnet CM Arena.

Det sker med det udsatte opgør fra anden spillerunde mod Vendsyssel FF, der afvikles i aften med kick off kl. 19:00.

Nordjyderne er i mellemtiden kravlet op på førstepladsen, mens “bjørnene” må kigge sig over skulderen og konstatere, at Brabrand

- under nedrykningsstregen - nu kun er seks point efter falstringerne.

Der venter hjemmeholdet en vanskelig kamp mod Erik Rasmussens mandskab, der er ubesejret med 12 point i seks opgør i foråret.

- Vi møder rækkens måske bedste hold, der spiller noget kaos-fodbold efter den opskrift, som Erik Rasmussen også brugte i sin tid i Superligaen i FC Midtjylland, påpeger Nykøbing FC’s træner Jens Olsen.

- Vendsyssel har efterhånden fået samlet et hold, hvor alle er hurtige på bolden, har fysisk styrke og spiller meget direkte, lyder analysen fra NFC-træneren.

- Det er helt fortjent, at de ligger nummer et, og jeg bliver ikke forbavset, hvis de tager den direkte oprykning til Superligaen, siger Jens Olsen.

Håber på rolig kamp

- Vores chance for at skabe et resultat afhænger af, om vi er i stand til at spille en rolig kamp, for hvis det bliver en åben slagudveksling, får vi problemer, vurderer NFC-træneren.

- Det handler også om, at vi skal turde vise mere mod for at udfordre topholdet, hvor der bl.a. er nogle muligheder for at lave ravage i bagrummet i det nordjyske forsvar, siger Jens Olsen.

Defensiven var givet hovedbrud hos “bjørnebanden” i sådan cirka hver anden kamp i dette forår, hvor Viborg og Thisted har scoret tre gange og senest Esbjerg fem gange.

- Det har vi selvfølgelig fokus på og forsøger hele tiden at forbedre, siger Jens Olsen, der dog næppe går væk fra firebackkæden.
Alene af den grund at han ikke har mange alternativer men måske har en overraskelse i ærmet på midtbanen.

Her skal der ændres i forhold til sidste kamp, idet Mads Kaalund har pådraget en skade i baglåret, og Jordan Wilson, der kom ind i anden halvleg i Esbjerg, ikke er til disposition på grund af karantæne.

Anders Due er stadig ude med en hælskade, og truppen udfyldes med Martin Svensson og Lasse Skovs-ager samt den blot 16-årige Nikolaj Bonde.

Hos Vendsyssel er der stor respekt for Nykøbing trods bundplaceringen.

- Det er et teknisk stærkt mandskab med mange erfarne spillere, som vi ikke må give plads til at udfolde sig, siger Erik Rasmussen.

- Nykøbing har en lille fordel, fordi de havde pause i weekenden og spiller på hjemmebane, siger Vendsyssel-træneren, der må se bort fra Kristian Riis, der afsoner sin anden karantænedag.

Til gengæld er den tidligere Næstved-angriber Jeppe Illum tilbage i truppen, der først ankommer til Nykøbing i eftermiddag efter den lange rejse fra den modsatte ende af landet.

Følg kampen på Radio SydhavsØerne fra klokken 19.00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce