cookie-og-privatlivspolitik
Det handler om at få en god start for maraton-kajakkerne på Klostersøen.
Det handler om at få en god start for maraton-kajakkerne på Klostersøen.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Skumsprøjt og maraton på Maribo Søndersø

Maribo Kajakklub værter for Short Track og Nordic Open Marathon.
29. april 2021 kl. 17:30 Af Torben Mølgaard

MARIBO Den traditionelle Nordic Open-regatta på Maribo Søndersø åbnede den stærkt forsinkede og reducerede kajaksæson sidste sommer, og stævnet er naturligvis også på programmet i år, hvor det er tilbage i forårskalenderen i overmorgen.

Men forinden skal knap et halvt hundrede kajakroere allerede fredag dyste i disciplinen short track, hvor det handler om et sprint over 3,5 km over to runder med en enkelt overbæring.

Her opdeles deltagerne i tre hold - senior, U/18 og U/16 - for at overholde de mest basale corona-restriktioner om ikke at være for mange tæt samlet.

Deltagerlisten er i skrivende stund ikke komplet, men værtsklubben ventes at stille med en håndfuld deltagere i ungdomsklasserne.

Lørdag gælder så maraton-distancerne, hvor der er tilmeldt omkring 85 roere - mange af dem gengangere fra short track-stævnet.

Annonce

Mads Brandt Pedersen, Silkeborg, vandt Nordic Open i fjor, og hvis midtjyden stiller op på ny, er han naturligvis oplagt favorit på den klassiske distance på Maribo Søndersø på 23 km over tre runder for senior og U/18.

I denne klasse har Maribo Kajakklub sit bedste kort i Katrine Jensen.

U/16 nøjes med to runder og 16 km, mens de yngste klasser - U/14 og U/12 - skal ro 8 km. Starten blæses i gang i Klostersøen ved Maribo Domkirke med mål ud for klubhuset.

Danmarks bedste kajakroere på kotbane er i weekenden samlet til regatta i Bagsværd, hvor det handler om OL-kvalifikationspladser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE