cookie-og-privatlivspolitik
København-træner Claus Mogensen har været i stormvejr siden han beordrede et ulovligt tryk på timeoutknappen i sæsonens første ligakamp mod NFH. I aften mødes de to hold i pokalkvartfinalen.
Foto: Fl. Keith Karlsen

Sport

Smal trup skal gøre det umulige

Vejen til en ny Final4-triumf for NFH går gennem København.
17. september 2019 kl. 11:41 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING I pokalturneringen kan alt lade sig gøre. Det gamle ordsprog skal NFH i sandhed hænge sin hat på, når de i aften spiller pokalkvartfinale mod København Håndbold. Det sidste skridt inden den lukrative Final4-turnering mellem jul og nytår, hvor NFH sidste år triumferede stort ved at slå Odense i finalen.

NFH's smalle trup er velkendt, og den er ikke blevet bredere på de 18 dage, der er gået siden NFH sidst slog København 28-26 efter en kraftpræstation i sæsonpremieren i Håndboldligaen.

Siden da er Emelie Nykvist og senest Sofie Olsen faldet ud med henholdsvis graviditet og ankelskade.

Til gengæld er Angelica Wallén klar igen til at indtage en position i forsvaret, hvor hun skal aflaste Isabella Jacobsen og Anna Lagerquist. Sidstnævnte har virket fuldstændig brugt op de seneste par kampe, og det er gået ud over træfsikkerheden i angrebet, hvor hun senest mod Randers i fredags slet ikke kom på scoringslisten.

Siden ligapremierekampen hvor NFH vandt over København, er pilen peget den stik modsatte vej for de to mandskaber. København har sikkert vundet deres tre ligakampe, mens NFH har tabt sine tre, så københavnerne må på papiret fremstå som favorit ifølge NFH-træner Jakob Larsen.

- De har langt flere ressourcer til rådighed end vi har. De vil sandsynligvis presse tempoet op for at gøre kampen så hård som mulig. Der skal vi spille klogt og forsøge at trække tempoet ud af kampen, når det er muligt, siger Jakob Larsen, der ikke i første omgang vil gøre noget ekstraordinært ud af opdækningen overfor københavnernes tilbagevendte playmaker Mia Rej, der lavede 14 mål i det første opgør.

- Fem af målene var på straffekast og fire i tomt mål, så det lyder mere voldsomt end det var, men det er da klart, at vi må tage vores forholdsregler, hvis hun skulle blive helt ustyrlig, pointerer Jakob Larsen, der håber på massiv opbakning fra hjemmepublikummet.

- Vi giver alt, hvad vi har, og så må vi se, om det er nok.


Gør han det igen?

Københavntræner Claus Mogensen har været den mest omtalte træner i dansk håndbold, efter at han i de to klubbers første indbyrdes opgør 30. august fik sin fysioterapeut til ulovligt at trykke på timeout-knappen, for af den vej at tiltvinge sig bolden i de sidste sekunder, da NFH førte med et enkelt mål. Det ulovlige tryk gav dog NFH et straffekast, som Dione Housheer scorede på, og derfor fik København, udover en masse ballade om etik og moral, intet ud af forseelsen.

En handling som Dansk Håndbold Forbunds Disciplinærudvalg takserede til to spilledages karantæne til Claus Mogensen for at bringe spillet i miskredit. En dom som København dog har anket til Danmarks Idrætsforbund.

Karantænen har Claus Mogensen dog udstået. Han er således på bænken i aftenens kamp.

Om han har tænkt sig beordre et ulovligt tryk på timeout-knappen igen, hvis kampen vipper i de sidste sekunder, har Folketidende ikke kunnet få svar på, da han ikke har reageret på vores henvendelser inden aftenens kamp.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce