cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing FC's Mads Carlson (blå) forsøger at komme foran Vendsyssels Jakob Blåbjerg i den to klubbers seneste møde i Nykøbing.
Nykøbing FC's Mads Carlson (blå) forsøger at komme foran Vendsyssels Jakob Blåbjerg i den to klubbers seneste møde i Nykøbing.
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

Søger oprejsning langt mod nord

Nykøbing FC skal så langt væk som overhovedet muligt.
03. november 2019 kl. 07:30 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING 475 kilometer. Så langt er der fra NFC's anlæg på Østre Allé i Nykøbing til Energi Nord Arena i Hjørring, hvor Vendsyssel FF holder til.

Det er weekendens menu for NFC's hårdt prøvede 1. divisionstrup, der søndag skal forsøge at vende bøtten på en ekstremt svær udebane meget langt hjemmefra.

Derfor er trup og stab også allerede her til middag, efter formiddagstræningen og en god frokost, draget af sted mod det nordjyske for at overnatte i Aalborg, inden turen derfra i morgen går videre nordpå mod Hjørring.

- Jeg er glad for, at klubben prioriterer, at vi skal af sted dagen før. Man kan ikke yde en optimal indsats, hvis man har siddet i en bus i syv timer, lyder det fra træner Brian Rasmussen, der også ser et socialt aspekt i, at truppen er samlet dagen før.

- Vi søger altid de optimale forberedelser og ønsker at være professionelle i alt, hvad vi foretager os, så jeg ser det som en helt naturlig ting, siger cheftræneren.


Moralen er intakt

Med otte turneringskampe i streg uden sejr er det næppe den store selvtillid, NFC-truppen tager med i bussen til Nordjylland, men Brian Rasmussen så gode takter i den seneste kamp mod Viborg, selv om det blev til et nederlag på 1-2.

- Der var klar fremgang, og vores anden halvleg var fremragende. Vi fik bare ikke det ud af det, som jeg synes, vi fortjente, mener træneren, der også fremhæver moralen som intakt i truppen på trods af de mange hakker i tuden på det seneste.

- Den måde, vi kommer tilbage på mod Viborg og dominerer kampen i anden halvleg, giver mig troen på, at vi kan tage til Vendsyssel og levere et godt resultat, kommer det med et optimistisk tonefald fra Brian Rasmussen.

Han må igen i denne weekend se bort fra Jordan Wilson, der fortsat afsoner karantæne, men til gengæld er anfører Lars Pleidrup klar igen ovenpå den fodskade, der tvang ham til en pause sidst mod Viborg.


Helt nyt hold

Vendsyssel er efter en sløj start, hvor man ikke scorede i fem kampe i træk, kommet godt efter det, og nedrykkerne fra Superligaen fremstår lige nu som et af de stærkeste hold i 1. division, selv om de har et efterslæb i tabellen i forhold til topholdene.

- Vi mistede 15 spillere i sommerpausen og fik 10 nye ind, så det tager noget tid at spille dem sammen. Alene på transfervinduets sidste dag i august fik vi tre-fire nye spillere, beretter nordjydernes cheftræner Johnny Mølby, der selv pendler fra bopælen i Kolding til træningsanlægget i Hjørring hver eneste dag.

- Men vi er kommet godt efter det og har kun tabt en af de seneste ni kampe, pointerer Johnny Mølby, der for halvandet måned siden vandt 3-0 i Nykøbing.

- De er inde i en svær periode men har stadig et rigtig godt fodboldhold, så er vi ikke omhyggelige i vores ting, kan det blive en meget svær kamp, forudser Johnny Mølby, der udover en karantæneramt Emmanuel Ogude har hele truppen til disposition.

Radio SydhavsØerne sender direkte fra Energi Nord Arena søndag fra kl. 15:00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce