Sønderjyske vinder og bryder skidt stime mod FCN

Jeppe Simonsen fejrer sin scoring til 1-0 mod FC Nordsjælland. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Sønderjyske har traditionelt haft det svært mod FC Nordsjælland, men søndag blev det til en sejr i Haderslev.

Sønderjyske hentede søndag en hjemmesejr på 2-1 mod FC Nordsjælland i Superligaen.

Målene blev scoret af Sønderjyskes offensive spillere Jeppe Simonsen og Haji Wright. Abu Francis reducerede for FCN.

Med sejren har Sønderjyske nu 21 point på tredjepladsen, mens der er et hul på fem point ned til FCN på fjerdepladsen.

FCN, der havde vundet de seneste fire kampe mod Sønderjyske, startede opgøret bedst. Især den lynhurtige kantspiller Isaac Atanga voldte Sønderjyskes venstre forsvarsside problemer.

Atanga var i det hele taget FCN's farligste spiller i første halvleg, men afslutningerne manglede kvalitet.

Sønderjyske var få gange farlige i første halvleg, men det var alligevel Sønderjyske-træner Glen Riddersholms tropper, der kom foran to minutter før pausen.

Et indlæg fra højrebacken Steffen Gartenmann blev mødt af Jeppe Simonsen, der sparkede bolden i nettet.

Anden halvleg startede hæsblæsende.

Allerede efter to minutter af anden halvleg øgede Sønderjyskes angrebsstjerne Haji Wright hjemmeholdets føring.

Efter et langt VAR-tjek blev målet givet til amerikaneren, der ellers var blevet vinket offside.

Få minutter efter Sønderjyskes 2-0-scoring kom FCN tilbage i kampen. Offensivspilleren Abu Francis prøvede lykken langt ude fra, og et fladt spark endte i netmaskerne bag Sønderjyske-keeper Lawrence Thomas til 1-2.

FCN forsøgte herefter at jagte en udligning, men Sønderjyskes offensiv var samtidig farlig på kontra.

I slutfasen var gæsterne flere gange tæt på en udligning. Tættest på var Mikkel Rygaard, da han ramte overliggeren med et kvarter tilbage.

Tættere på kom FCN ikke, og dermed kunne Sønderjyske juble over en 2-1-sejr.

• Superliga fodbold Sønderjyske mod FC Nordsjælland.

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse