cookie-og-privatlivspolitik
Præsidenten for Det Spanske Fodboldforbund, Luis Rubiales, offentliggjorde fyringen af landstræner Julen Lopetegui på et pressemøde i Krasnodar.
Præsidenten for Det Spanske Fodboldforbund, Luis Rubiales, offentliggjorde fyringen af landstræner Julen Lopetegui på et pressemøde i Krasnodar.
Foto: Stringer/Reuters

Sport

Spanien fyrer landstræneren to dage før VM-premiere

Julen Lopetegui er færdig som landstræner, efter at han har takket ja til at overtage Real Madrid efter VM.
13. juni 2018 kl. 12:14

Annonce

Blot to dage før Spaniens første VM-kamp har det spanske fodboldforbund leveret en regulær bombe.

Den succesfulde landstræner Julen Lopetegui er blevet fyret, dagen efter at han blev præsenteret som kommende træner for Real Madrid.

- Vi har besluttet at fyre landstræneren. Hvad vi har opnået ved at komme hertil, har han en stor del af æren for, og vi må takke ham og ønske ham held og lykke, siger præsidenten for Det Spanske Fodboldforbund, Luis Rubiales, på et pressemøde.

Han oplyser, at fodboldforbundet først blev informeret om kontakten til Real Madrid, umiddelbart inden aftalen blev offentliggjort.

- Forhandlingerne fandt sted uden information til Det Spanske Fodboldforbund. Vi blev først informeret, fem minutter før pressemeddelelsen blev sendt ud.

- Der er en måde, du skal opføre dig på. Julen har udført stærkt arbejde med holdet, men vi kan ikke acceptere, hvordan han har handlet i denne sag, siger Luis Rubiales.

Det er endnu ikke afklaret, hvem der overtager holdet i de kommende ugers VM-kampe.

Spanien anses som en af favoritterne til at vinde VM, og forbundspræsidenten er overbevist om, at spillerne vil arbejde hårdt for succes på trods af den uventede udvikling.

- Jeg har talt med spillerne, og jeg kan garantere, at de sammen med den nye træner vil gøre alt, hvad de kan, for at bringe holdet så langt som muligt.

- At vinde er meget vigtigt, og at have den bedste træner er meget vigtigt, men oven over alt står, at man skal opføre sig på den rette facon. Måske er det hårdt nu, men i sidste ende gør det os stærkere, siger Rubiales.

Spanien spiller på fredag mod Portugal. Senere venter indledende gruppekampe mod Iran og Marokko.

Lopetegui blev spansk landstræner i 2016 og tabte ikke en eneste kamp i sine to år på posten.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce