Spanien snubler og giver England og Kroatien matchbold

Tin Jedvaj blev Kroatiens store helt, da han scorede to gange i 3-2-sejren hjemme over Spanien i Nations League. Foto: Antonio Bronic/Reuters

Spanien tabte for anden gang i træk, da Kroatien vandt 3-2 hjemme. Dermed er gruppe 4 helt åben.

Luis Enrique lagde hårdt ud som spansk fodboldlandstræner, men den tidligere Barcelona-træner har fået lidt af se til i de seneste kampe.

Torsdag fulgte Spanien op på nederlaget til England med at tabe 2-3 ude til Kroatien i Nations League, da Tin Jedvaj blev dobbelt målscorer for kroaterne i overtiden.

Dermed er gruppe 4 helt åben, inden England møder Kroatien søndag. Spanien har seks point for fire kampe. Både England og Kroatien har fire point og mangler at mødes.

Det gør de søndag på Wembley, og vinderen af det opgør bliver gruppevinder, mens uafgjort gør Spanien til gruppevinder.

Belgien slog Island 2-0 i gruppe 2 og topper gruppen uden at være sikker på at vinde den endnu.

Kroaterne spillede igen med tilskuere på hjemmebane, efter at nationen har udstået en karantæne på to turneringskampe uden publikum.

Ivan Perisic forsøgte sig i kampens indledning, hvor Kroatien var dominerende, men langsomt åd Spanien sig ind i opgøret, uden at holdene fandt vej til målnettene i de første 45 minutter.

Det kroatiske hjemmepublikum fik dog noget at juble over, da den spanske defensiv fejlede efter ni minutter.

Bolden endte hos Andrej Kramaric, der efter et par træk knaldede den i mål til 1-0 bag Spanien-keeper David De Gea.

Det ville gæsterne ikke have siddende på sig længe, og to minutter senere udlignede Spaniens Daniel Ceballos til 1-1.

Det skete efter et flot opspil, hvor bolden blev flyttet hurtigt rundt via flere spillere, og Isco til sidst fik serveret bolden til Ceballos, der scorede.

Intensiteten i opgøret steg, og kort efter sov Spanien igen i forsvaret.

Luka Modric sendte bolden ind over fra venstre side, og Tin Jedvaj stod helt umarkeret og kunne nemt heade Kroatien foran 2-1.

Kort efter måtte David De Gea redde flot, men Spanien pressede på, og Sergio Ramos udlignede til 2-2 på et straffespark 12 minutter før tid.

Dybt inde i overtiden var der igen kaos i det spanske forsvar, og da bolden endte hos Jedvaj, kunne forsvarsspilleren nemt sparke bolden i mål og sikre sejren.

De belgiske stjerner med Eden Hazard i spidsen måtte være tålmodige hjemme mod Island i gruppe 2. Første halvleg kastede ingen scoringer af sig, men efter 65 minutter splittede Hazard den islandske defensiv.

Chelsea-stjernen fandt med en fremragende pasning Thomas Meunier, der hurtigt fandt Michy Batshuayi, der blot skulle sætte foden på for at bringe Belgien foran 1-0.

Batshuayi scorede sit andet mål til 2-0, da Island-keeper Hannes Halldorsson fumlede en redning ned for fødderne af angriberen, der nemt scorede.