cookie-og-privatlivspolitik
NFH's holllanske landsholdsspiller Dione Housheer (i midten) skal have gang i venstrehånden i aftenens hjemmekamp i Håndboldligaen mod Skanderborg.
NFH's holllanske landsholdsspiller Dione Housheer (i midten) skal have gang i venstrehånden i aftenens hjemmekamp i Håndboldligaen mod Skanderborg.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sport

Spøgelset fra Craiova skal væk

Den målfattige indsats i EHF-Cuppen skal revancheres mod Skanderborg i aften.
09. januar 2019 kl. 13:20 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Kun 12 sølle mål. Det var det særdeles magre udbytte af EHF-Cup-kampen i rumænske Craiova i lørdags for NFH. Det endte selvfølgelig i et nederlag, selvom modstanderen ikke var ret meget bedre.

Men deres 18 scoringer var mere end rigeligt til at vinde kampen.

Træner Jakob Larsen har evalureret på opgøret og er kommet frem til, at det var en sneboldeffekt, der bare blev forstærket, som kampen skred frem.

- Det bliver selvforstærkende, når vi starter med at brænde, og det forplanter sig til hele holdet, der pludselig får fornemmelsen af, at vi ikke kan score. Og så ramler det hele i en kamp, hvor vi ender med at brænde, mener Jakob Larsen, der erkender, at der mangler lidt skudkraft fra bagkæden, når Johanna Westberg er ude med graviditet.


Ingen panik

- Men vi går på ingen måde i panik. Vi har lige vundet pokalfinalen og vundet første ligakamp i onsdags i Aalborg, påpeger Jakob Larsen, der siden hjemkomsten fra Rumænien i mandags har forberedt sig på aftenens modstander fra Skanderborg.

- Det er klart, at når man er ramt lidt på stoltheden, brænder man efter at komme ud og vise, at det var en fejltagelse, så jeg forventer da en reaktion, der går ud over Skanderborg, siger Jakob Larsen.

Østjyderne har gjort det over forventning og ligger lige nu, på trods af deres særdeles begrænsede økonomiske ressourcer, på en nydelig tiendeplads i Håndboldligaen.

De kommer under ingen omstændigheder i karambolage med den den direkte nedrykningsplads, som EH Aalborg sidder på lige nu med kun tre point i banken.

- Skanderborg er det klart bedste mandskab af de nederste hold i rækken, vurderer Jakob Larsen, der giver dem følgende skudsmål.

- Det er et fint hold med mange store talenter. Spillerne er ikke så store, men opvejer det ved at have mange fine teknikkere. Og har de offensive problemer, så går de over i syv mod seks spil, hvor de scorede 14 mål sidst mod TTH Holstebro på den konto, fortæller Jakob Larsen.

Skanderborg vandt senest 27-25 over TTH Holstebro på egen bane. Et sted NFH også havde problemer i den første kamp, der endte med en 27-24-sejr til NFH, der blev reddet af storspil af keeper Sakura Hauge i de sidste ti minutter..


Alvorlig opgave

- Så det er bestemt en opgave, vi skal tage dybt alvorligt, men det er klart, at på vores hjemmebane, der skal vi selvfølgelig hive en sejr i land, siger Jakob Larsen.

Anna Lagerquist var svækket i kampen i Rumænien med et maveonde, der afkræftede hende, og flere andre havde også maveproblemer, men de skulle være overvundet, så alle er klar til årets første hjemmekamp, hvor der ventes fuldt hus, når de danske pokalvindere skal hyldes af hjemmepublikummet.

Der er kampstart kl. 19:30, og kampen kan høres direkte i Radio SydhavsØerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

AF: JOHN WENNERWALD

Svigt i daginstitutioner 02. juni 2019 kl. 22.49

Annonce