Sprudlende KIF Kolding tager sjælden storsejr

Peter Balling (tv.) og Jesper Meinby (th.) kunne mandag aften juble over en sjælden ligasejr til den tidligere storklub. (Arkivfoto) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

KIF Kolding vandt sæsonens blot anden ligasejr. Til gengæld blev den komfortabel mod Ribe-Esbjerg.

Selv om Ribe-Esbjerg bed fra sig i slutningen af opgøret kunne KIF Kolding mandag snuppe sæsonens blot anden sejr i otte kampe i landets bedste håndboldrække for herrer.

En fremragende første halvleg sendte hjemmeholdet til pause med en solid føring på 20-12. Den skrumpede en smule efter pausen, men føringen var stor nok til at grundlægge sejren på 35-28.

Sejren sender Kolding op på 13.-pladsen med 5 point. Her er holdet nu lige over nedrykningsstregen, da Mors-Thy samtidig tabte 33-34 til TMS Ringsted og forbliver på 4 point.

Ribe-Esbjerg er nummer 11 med 6 point.

Tim Winkler i Kolding-målet var sit hold en fremragende sidste skanse. Han lå længe med en redningsprocent på over 40. Selv om han røg lige under, var han en afgørende faktor.

I den anden ende var det især Peter Balling og Andreas Væver, som førte an. Balling leverede syv scoringer og kun en enkelt misser, mens Væver smækkede seks bolde i kassen på seks forsøg.