cookie-og-privatlivspolitik
Mathias Johannsen (27) spillede en glimrende debutkamp for Nykøbing FC i søndags. I morgen står han over for sine tidligere holdkammerater fra FC Fredericia
Mathias Johannsen (27) spillede en glimrende debutkamp for Nykøbing FC i søndags. I morgen står han over for sine tidligere holdkammerater fra FC Fredericia
Foto: Anders Knudsen

Sport

Stabilt tophold gæster Nykøbing

God præstation mod Lyngby skal følges op mod FC Fredericia.
31. juli 2021 kl. 10:00 Af Thomas Jensen

NYKØBING Det lugtede af mindst et enkelt point i sæsonpremieren i søndags mod Lyngby, men dybt inde i overtiden smed Nykøbing FC det ene point ud over rælingen, da gæsterne scorede det afgørende mål og kunne juble over en 2-1-sejr.

Indsatsen var dog i store dele af kampen absolut godkendt for NFC's oprykkere til 1. division, og det er de gode takter, der skal tages med ind til kampen mod FC Fredericia i morgen.


20 år i 1. division

Østjyderne er det mest stabile hold i 1. division med 20 sammenhængende sæsoner i landets næstbedste række, og i de seneste år har man leget med i den bedre halvdel af rækken uden dog at tage det afgørende skridt op i Superligaen.

Det har dog været tæt på, og Fredericia fik også en glimrende start på sæsonen med en sikker sejr på 2-0 over Hobro hjemme i fæstningsbyen. Begge mål sat ind af hurtigløberen Samson Iyede, der kan blive en stor mundfuld for NFC-forsvaret.


Har brug for opbakning

- Vi ved godt, at de to første kampe er mod rigtig stærke modstandere. Heldigvis har vi dem begge på hjemmebane foran vores eget publikum. Sidst var der over 1.000 tilskuere, og det betød rigtig meget for spillerne at de kunne mærke opbakningen, så jeg håber virkelig folk kommer igen i morgen og bakker os op.

Annonce

- Det får vi brug for, siger cheftræner Claus Jensen, der har stor respekt for Fredericia, der som regel har taget på Nykøbing FC, når kampen foregår på Falster.

- Fredericia er et rigtig dygtigt hold, der har en masse erfaring med spillere, der har været sammen i nogle sæsoner, og så har de selvfølgelig Samson Iyede og Anders Holvad oppe foran, som vi skal have styr på, men hele vejen rundt er det et kvalitetshold, lyder sammenfatningen fra Claus Jensen.

Han har sandsynligvis gjort god brug af sin forsvarsspiller Malte Johannsens oplysninger og erfaringer om Fredercia, da han skiftede fra netop morgendagens modstander til Nykøbing FC før denne sæson.


Forsvarspillere tæt på

Kasper Jensen er kommet sig over sygdom og indgår i truppen, mens det stadig er en postgang for tidligt for Jacob Egeris og Andreas Holm.

Men Claus Jensen har en forhåbning om, at det kan blive til nogle minutter for de to forsvarsklipper i onsdagens pokalkamp mod B.1908.

Annonce

- Der er fremskridt ved hver eneste træning, oplyser Claus Jensen, der næppe ændrer det store i den startopstillng, der leverede en god figur mod Lyngby.

Der er kampstart kl. 15:00 i Lollands Bank Park i morgen eftermiddag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE