cookie-og-privatlivspolitik
Stephan Hansen havnede på en delt niendeplads i den individuelle konkurrence på compound ved VM i USA.
Stephan Hansen havnede på en delt niendeplads i den individuelle konkurrence på compound ved VM i USA.
Foto: world archery

Sport

Stephan Hansen nåede ottendedelsfinalen ved VM

Den tidligere verdensmester tabte med et enkelt point til mexicaner.
24. september 2021 kl. 14:00 Af Torben Mølgaard

YANKTON Stephan Hansen, Nykøbing F. Bueskyttelaug, er færdig ved verdensmesterskaberne i bueskydning, der i denne uge afvikles i Yankton i staten South Dakota, USA.

Den forhenværende individuelle verdensmester på compound-buen røg ud i ottendedelsfinalen efter en meget tæt afgørelse på de yderste marginaler.

Efter en 12. plads i kvalifikationen tirsdag indledte Stephan Hansen konkurrencen i anden runde, hvilket svarer til en 1/24-finale.

Her vandt danskeren forholdsvis sikkert med 148-145 over Sil Pater, Holland, hvorefter ventede en gyser i sekstendesfinalen mod Antonio Hidalgo, Mexico.

De to duellanter stod fuldstændig lige efter 15 pile med stillingen 145-145, hvorefter dysten skulle afgøres i en shoot-off med en enkelt pil til hver.

Annonce

Skarp Stephan

Her var Stephan Hansen skarpest med en 10'er, mens Hidalgo måtte nøjes med en 9'er.

Endnu en mexicaner ventede i ottendedelsfinalen, nemlig Miguel Becerra, og her kom Stephan Hansen til kort - med mindst mulig margin. Becerra vandt 147-146.

Det blev dermed endestationen på en delt niendeplads for Stephan Hansen, der forbedrede sin delte 33. plads fra det forrige VM i Holland i 2019, men som dog havde sat næsen op efter en podieplacering i år.

- Men efter de svære vejrforhold kan jeg kun være tilfreds med min skydning, selv om resultatet selvfølgelig kunne være bedre.

- Ved VM er det kun de bedste, der kommer til ottendedelsfinalen, hvor alt kan ske, og denne gang tabte jeg, sagde Stephan Hansen.

Annonce

Kun fire fra top-10 i kvalifikationen er med i kvartfinalerne. Heriblandt det unge danske talent, Mathias Fullerton, Lyngby, der møder Jean Philippe Boulch, Frnakrig, om en plads i semifinalen.

Stephan Hansen skal fredag skyde endnu nogle omgange uden for VM-konkurrencen, idet han er med i finaleskydningen om nogle få pladser til World Games i USA næste år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE