cookie-og-privatlivspolitik
Stephan Hansen vandt en flot sølvmedalje ved World Cup-stævnet i Las Vegas.
Stephan Hansen vandt en flot sølvmedalje ved World Cup-stævnet i Las Vegas.
Foto: Privat

Sport

Stephan Hansen vandt sølv i Las Vegas

To tidligere verdensmestre kæmpede om førstepladsen.
10. februar 2020 kl. 18:00 Af Thomas Jensen

Annonce

LAS VEGAS Bueskytten Stephan Hansen fra Nykøbing var tæt på at tage en World Cup-sejr med hjem fra spillebyen Las Vegas.

I sæsonfinalen var det først i stævnets finale, at Stephan Hansen måtte se sig slået og henvist til andenpladsen. En placering han også hjemførte samme sted sidste år.

Stephan Hansen indledte finalerne i ottendedelsfinalen imod amerikaneren Reo Wilde, en match han vandt med 150-148 (maksimum150 point).

I kvartfinalen stod Jean-François Metreau fra Frankrig over for Stephan Hansen, som vandt sikkert med 149-146.

Igen i semifinalen var modstanderen endnu franskmand, Nicolas Girard.

Franskmanden skød kun én 9'er, men da Stephan Hansen var knivskarp og skød fuldt hus vandt han med 150-149.

Guldfinalen blev en match mellem to tidligere verdensmestre. Mike Schloesser fra Holland, der vandt VM-guld i 2013, og Stephan Hansen, der sikrede sig VM-guld på hjemmebane i København i 2015, har skudt mange matcher imod hinanden, men denne gang var det hollænderen, der der var skarpest. Han vandt guld med 150-147 point.

Sammen med sølvmedaljen rejser Stephan Hansen hjem med en præmiecheck på 4.000 schweizerfranc, hvilket svarer til omkring 28.000 danske kroner.

Stephan Hansen var ovenud tilfreds med sin indsats i det amerikanske stævne, selvom pladsen op på det højeste trin af medaljepodiet glippede til sidst.

- Sæsonfinaler er altid svære, for der er ikke råd til fejlskud når de bedste mødes. -

- Det er med at være skarp lige fra første skud, og det var jeg, lød det fra bueskytten, der fortsætter.

- Jeg ærgrer mig over ikke at kunne holde det høje niveau i guldfinalen, men det er måske mig næste gang, håber Stephan Hansen, der havde kvalificeret sig til sæsonfinalen med en sjetteplads i Luxembourg, en tredjeplads i Rom og en fjerdeplads i Nimes.

Det var indtil weekendens stævne i Las Vegas Stephan Hansens tre bedste placeringer, og det var dem, der sendte ham til sæsonfinalen, hvor kun verdens 16 bedste skytter deltog.

Weekenden over blev der også skudt Las Vegas Shoot, der rangerer som det allerfornemmeste inden for compound-bueskydningen med de største pengepræmier, og her startede Stephan Hansen med at ramme en 9´er allerede ved fredagens skydning. Det satte ham tilbage, selvom han nåede op på 899 point, så var der 22, der skød 900 i det skrappe felt.

Han havde dog stadig en chance for at skyde sig i finalen, men det lykkedes ham ikke, selvom han var tilbage blandt tre skytter i den afgørende runde. Samlet rakte det til en 30.-plads.

- Jeg har skudt godt i de tre dage, så at der allerede i fredags skulle kommen en 9'er er møgirriterende, sagde Stephan Hansen efterfølgende.

Stævnet havde deltagelse af hele 3.816 skytter, og alene i Stephans Hansens klasse var der 264 konkurrenter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce