cookie-og-privatlivspolitik
Lærke Nolsøe er udtaget til den danske VM-trup.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Stolt NFH-fløj skal til VM for Danmark

Håndboldlandstræner Klavs Bruun Jørgensen har fredag udtaget truppen til kvindernes VM i håndbold til december.
18. oktober 2019 kl. 12:30 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det lokale håndboldflagskib på kvindesiden, NFH, har en repræsentant med på det danske kvindelandshold, når der til december spilles VM i Japan.

Det er venstrefløjen Lærke Nolsøe Pedersen, som er blandt de 16 spillere i landstræner Klavs Bruun Jørgensens VM-trup, der blev offentliggjort fredag middag.

Lærke Noløse har i et stykke tid været inde omkring landsholdet og var også med ved EM-slutrunden sidste år, men det er første gang, hun er udtaget til en slutrunde om verdensmesterskabet på seniorniveau.

- Det er selvfølgelig enormt fedt at være iblandt de 16 spillere, som skal repræsentere Danmark til VM. Jeg er stolt, og jeg glæder mig helt vildt.
Det bliver rigtig spændende at prøve at opleve et VM for første gang. Der er lidt andre nationer med, som har en anderledes spillestil end til EM, og det bliver super spændende. Derudover så glæder jeg mig bare over at få lov til at deltage i en slutrunde mere, siger Lærke Nolsøe til folketidende.dk.

Med i truppen er også to andre spillere med en fortid i NFH. Det er målvogter Althea Reinhardt fra Odense - der iøvrigt stammer fra Falster- samt stregspilleren Sarah Iversen, der i dag spiller i Herning-Ikast Håndbold.

Sidstnævnte var med til at vinde DM-guld for NFH i 2017 sammen med blandt andre Lærke Nolsøe.

Danmark indleder VM-slutrunden 30. november med et opgør mod Australien. Derefter venter Sydkorea, Tyskland, Brasilien og Frankrig som de øvrige hold i den indledende pulje.

- Vi har haft denne gruppe som en fast stamme omkring landsholdet i et langt stykke tid nu, og her har de overbevist os om, at de er de bedste til at løse opgaven.

- Vi er meget tilfredse med det, vi har set i de seneste landsholdssamlinger, og ikke mindst den udvikling de her 16 spillere har været igennem over en lang periode, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen til Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside.

VM-holdet samles 18. november i København, hvor forberedelserne til slutrunden for alvor begynder. Inden da udtages yderligere to reserver til truppen.

Her er hele VM-truppen:

Målvogtere
Sandra Toft
Althea Reinhardt

Stregspillere
Stine Bodholt
Kathrine Heindahl
Sarah Iversen

Fløjspillere
Lærke Nolsøe
Freja Cohrt
Trine Østergaard
Simone Böhme

Bagspillere
Stine Jørgensen
Anne Mette Hansen
Line Haugsted
Kristina Jørgensen
Mie Højlund
Lotte Grigel
Louise Burgaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce