cookie-og-privatlivspolitik
Tripolini V P med Jeppe Juel (4) i sulkyen vinder Harald Lunds Mindeløb foran Steen Juuls Thunder Peak (1).

2

Billeder

Tripolini V P med Jeppe Juel (4) i sulkyen vinder Harald Lunds Mindeløb foran Steen Juuls Thunder Peak (1).
Foto: Claus Hansen

Sport

Stort besøg på travbanen til Harald Lunds Mindeløb

Juel-stjerne vandt for tredje gang på fire år.
22. juli 2019 kl. 20:10 Af John Hansen

Annonce

NYKØBING Der var to lange bilkøer forud for sæsonens største løbsdag søndag på Nykøbing F. Travbane, NFT, hvor Harald Lunds Mindeløb altid er en stor succes. Der var fyldt på lægterne, og der var fin sport på ovalen, hvor træner Jeppe Juel fra Aalborg igen viste, at han er en af de mest succesrige danske kuske.

Tripolini V P er en af stjernerne i Juels stald, og den niårige vallak viste høj klasse og vandt mindeløbet for tredje gang på fire år efter føring næsten fra start til mål.

Tripolini V P ejes af Team Juel, og familiens øjesten måtte sprinte 13,9/1640 meter autostart for at holde Thunder Peak/Steen Juul stangen, mens Victor Rush/René Kjær fik en optimal rejse og blev tredje.

Jeppe Juel kørte suverænt med en feltherres overblik, og det var den 25. sejr i 75 starter for vallakken, der nu har tjent 2.638.082 kroner.

- Det gjaldt først og fremmest om ikke at lade Steen Juul med Thunder Peak komme ud til angreb, men Tripolini V P havde nok klaret det også, sagde Jeppe Juel i vindercirklen, hvor han roste arrangementet på NFT.

O´Grady/Kasper K. Andersen med fire sejre i træk forsøgte undervejs, men kom aldrig ind i afgørelsen. Dertil var Tripolini V P for stærk, og sprinterkongen O´Grady blev fjerde efter angreb ude i sporene, men da var Tripolini V P over alle bjerge.

Der var også sejr til nordjyske Juel med Moliere i 6. løb over 3160 meter voltestart, hvor Global Strategy/Christian Lindhardt forsøgte at køre den hjem fra spids, men i en forrygende duel fik Moliere overtaget igen efter topkørsel af Juel.

Kollega Steen Juul dobbeltsejrede også. Enok førte næsten hele toårsløbet for Juul og var sikker foran Eddie Brogård/Marc Bæk Nielsen, og toptræneren tog også stikket hjem med storfavoritten Sempre Avanti i 4. løb. Sejren var sikker foran Broadway Vincent/Jens Arne Hansen.

Amatørmesterskab 2019 blev ren opvisning for talentfulde Next Is Now/Teddy Wang, som sejrede for fjerde gang i fem starter, og vi har slet ikke set bunden på vallakken, der hele tiden var klart foran Come On Dings/Gitte Hansen.

Amatørkusken Maria Hansen havde en stor eftermiddag og dobbeltsejrede. Hun kørte Close Your Eyes til sikker sejr i 3. løb foran Wild Fire Bell/Tobias N. Jonassen, og hun lukkede og slukkede med Relado Enemærket trods 60 meter tillæg i 11. løb for formløberne.

Trænerne Birger Jørgensen og René Kjær lærte begge vejen til vindercirklen i sin tid hos Harald Lund på NFT, og de vandt begge på "Kong Haralds Mindeløbsdag". Birger Jørgensen styrede Excuse Me til første sejr i 2. løb, mens Kjær tog spids med Chap A P i 8. løb, og siden var det spil til et mål. Ingen kunne for alvor true Chap A P, der kunne glæde sin ejere over et hattrick.

Banens største sponsor, Søstrene Grene, havde lagt navn til 7. løb, hvor Wham Bam Boo/Kasper K. Andersen tog stikket hjem i et flot opløb, hvor Vakse Viggo/Anders F. Jensen leverede en fin indsats som anden, men der var intet at stille op mod favoritten.

Monteløbet var ren opvisning af Eurydike Hornline med galopjockey Nicolaj Stott, som gik til spids og vandt let, mens favoritten, Concorde, blev bortvist efter at have forårsaget to omstarter.

Sidste løb blev forsinket en times tid, da ponykusken Nikoline Drewsen blev sparket ud af sulkyen af Isilon Nirmé og måtte en tur forbi skadestuen for at tjekke ben og skulder. Ambulancepersonalet behandlede den unge pige på banen, og derfor fik hestene ikke lov til at løbe så længe.

- Bortset fra denne episode gik det rigtig godt med stort besøg, så Harald Lunds Mindeløbsdag blev igen en fuldtræffer, sagde direktør Dennis Stenbæk, NFT.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

Annonce