cookie-og-privatlivspolitik
Håndboldligaens topscorer - med 31 mål i fire kampe - Johanna Westberg (th) skal forsøge at bidrage til NFH's femte sejr på stribe i aften mod Silkeborg-Voel.
Håndboldligaens topscorer - med 31 mål i fire kampe - Johanna Westberg (th) skal forsøge at bidrage til NFH's femte sejr på stribe i aften mod Silkeborg-Voel.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Sukker efter en sejr i Silkeborg

NFH spiller topkamp topkamp fredag i Jysk Arena
14. september 2018 kl. 13:30 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Det er ikke med de bedste minder i rygsækken, når NFH i aften løber på banen i Jysk Arena i Silkeborg for at spille topkamp i kvindernes Håndboldliga mod værterne fra Silkeborg-Voel KFUM.

De seneste fire indbyrdes møder i Jysk Arena er alle vundet af Silkeborg-Voel, uanset midtjyderne de sidste tre sæsoner er havnet under falstringerne i tabellen.


Det kan snart vende

- Der der gode ved de mange kampe med nederlag er, at det hele tiden bringer os tættere på en sejr, for det vender på et tidspunkt, og det må meget gerne blive fredag aften, siger NFH's cheftræner Jakob Larsen, der i sæsonpremieren fik brudt en lignende serie i Viborg.

Efter en forrygende start på sæsonen med maksimumpoint og en dukseplads efter fire kampe står falstringerne umiddelbart som favoritter mod Silkeborg-Voel, der også har fået en fin sæsonstart med syv point i fire kampe og en øjeblikkelig tredjeplads.

Det skal dog med i billedet, at de midtjyske sejre er faldet mod forventede bundhold som Skanderborg, Ringkøbing og Ajax, mens det blev uafgjort i den sidste kamp mod TTH Holstebro på udebane.


Rutineret tysker

- Men vi har stor respekt for Silkeborg, der har en stærk bagkæde med spillere som Jane Schumacher, Helene Kindberg og tyske Susann Müller, fortæller Jakob Larsen.

Den rutinerede 30-årige tyske højre back er vendt tilbage til dansk håndbold efter nogle sæsoner i hjemlandet, hvor hun har spillet i Leipzig og Bietigheim.

- Vi skal være vakse i angrebet, for det kendetegner også Silkeborg, at de dækker godt op i midterforsvaret, siger Jakob Larsen.

Silkeborg-Voel har skiftet ud på mange pladser op til den nye sæson, hvor man tog afsked med store profiler som Stine Skogrand og Jette Hansen, der var garant for mange scoringer.

- Vi har fået andre stærke spillere ind i truppen, men det er klart, at det tager noget tid at få holdet spillet sammen, siger cheftræner Jacob Andreasen.

- Vi har fået en god start på sæsonen, men vi ved også, at vi reelt først for alvor bliver testet mod Nykøbing, så det glæder vi os til, siger træneren for Silkeborg-Voel.


Imponeret

Han er imponeret over NFH's fine sæsonstart.

- Det er flot at Jakob (Larsen, red.) på så kort tid tilsyneladende har fået det til at spille med et effektivt forsvar og hurtige kontraopløb, siger Jacob Andreasen.

NFH's målvogter Sakura Hauge en af de nye hos "de gulblusede", hvilket godt kan ærgre Jacob Andreasen.

- Vi havde også gang i forhandlingerne med Hauge, men hun valgte altså Nykøbing, sukker Silkeborg-Voels træner.

Måske endnu mere i aften, hvis den norske keeper får en afgørende rolle i opgøret, der fløjtes op kl. 18:30.

Det kan følges direkte i Radio Sydhavsøerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce