cookie-og-privatlivspolitik
Emil F. Holten (22) skal forsøge at sende Nykøbing FC videre i pokalturneringen i aften mod Vejle.
Emil F. Holten (22) skal forsøge at sende Nykøbing FC videre i pokalturneringen i aften mod Vejle.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Superligahold kommer på besøg

Nykøbing FC møder i aften Vejle i pokalturneringen
10. oktober 2018 kl. 12:40 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Hvor langt er Nykøbing FC fra at kunne hamle op med den nederste halvdel af Superligaen, som man gerne vil være en del af i 2020?

Det får vi måske at svar på i aften, når Vejle kommer på besøg i tredje runde af pokalturneringen.

Jyderne har stolte traditioner også i pokalturneringen, som de har vundet hele seks gange, ligesom det danske mesterskab er hjemført fem gange. Men det ligger dog 34 år tilbage siden, man senest kunne løfte mesterskabstrofæet i 1984.

Det rokker dog ikke ved, at det er kæmpe klub i dansk fodbold, som Nykøbing FC møder i aften.

Desværre må falstrinigerne undvære forsvarsstyrmanden Mathias Tauber, der udgik med en forstrækning i søndags i Roskilde, og Joachim Wagner, der døjer med ankelproblemer.


Tauber måske klar søndag

Heldigvis er Mathias Taubers skade ikke værre, end at han er spil til søndagens 1. divisionskamp i Helsingør, mens Joachim Wagner er mere tvivlsom.

Det betyder, at træner Jens Olsen gør brug at en flittig rotation, som han har gjort i de to foregående pokalkampe i denne sæson.

Seks mand er skiftet ud i startopstillingen i forhold til de startende 11 fra søndagens kamp i Roskilde.

- Vi prioriterer pokalturneringen rigtig højt og stiller med det hold, vipå dagen mener er det bedste. Jeg tror på dem, jeg sætter ind er friske og kan levere det, der skal få at slå Vejle, siger træner Jens Olsen, der er lidt usikker på, hvad Vejle kommer med, da flere af deres spillere er udtaget til diverse landshold, der er samlet i netop denne uge.

- Men måden de spiller på, er ikke ukendt for os, da vi jo mødte dem tre gange i 1. division i sidste sæson. Så vidt jeg har kunnet se på deres kampe i tv, så har de ikke ændret så meget på det i Superligaen, siger Jens Olsen, der har indprintet sine spillere, at de skal passe på at give alt for mange dødbolde væk.

- Der er Vejle afsindigt farlige med en fysik, vi slet ikke kan hamle op med, så det skulle vi helst holde dem fra.


Mangler landsholdsspillere

Vejle spillede sig lige med nød og næppe videre til aftenens pokalkamp med en 4-3-sejr over 2. divisionsholdet Frem København i anden runde. En kamp, der først blev afgjort i den forlængede spilletid, hvor Vejle sågar var bagud indtil kort før tid.

Det ligger fast, at Vejle mangler Kerim Memija, Ylmer Ramadani, Viljormur Davidsen, Arbnor Mucolli og Thomas Gundelund, der alle er med på deres respektive landshold.

Tuneseren Imed Louati var også udtaget til landsholdet men har meldt fra. Derudover sad den store profil Allan Sousa ude i Superliganederlaget på 3-0 til Sønderjyske i fredags.

Begge spillere er klarmeldt til aftenens kamp, fortæller assisterende Vejle-træner Morten Bisgaard.

- Vi tager kampen meget seriøst og ved godt, at Nykøbing er et rigtig godt fodboldhold, så vi har alle dem, der ikke er med deres landshold, med i aften, siger den tidligere landsholdsspiller, der nu assisterer den iltre italiener Adolfo Sormani.

Vinderen skal møde Kolding IF i næste runde.

Dommer Benjamin Willaume-Jantzen fløjter op i CM Arena i aften kl. 18:00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce