Svensk back efter semifinalesejr: Nu tager vi guldet

Backspiller Karl Wallinius siger, at Sverige nok skal tage EM-guldet efter semifinalesejren over Frankrig. (Arkivfoto) Foto: Bernadett Szabo/Reuters

Nu tager vi det forbandede guld, siger Sveriges Karl Wallinius efter sejren over Frankrig i håndbold-EM.

Sverige vinder EM i herrehåndbold. Det mener i hvert fald landsholdets venstreback Karl Wallinius, der havde svært ved at få hænderne ned efter fredagens sejr over Frankrig i semifinalen.

- Nu tager vi det forbandede guld, siger han til den svenske avis Expressen i kølvandet på sejren.

Sverige havde ellers svært ved at følge med franskmændene, der hurtigt kom foran 5-1.

Men det var de små detaljer, der skulle justeres på, forklarer Wallinius.

- Da vi rettede detaljerne, blev det meget bedre, meget nemmere. Nogle gange handler det ikke om andet end at sætte foden i den anden retning, og så åbner dørene sig, siger han til Expressen.

Detaljerne blev justeret, og Sverige formåede at gå til pause med en 17-14-føring.

I anden halvleg lykkedes det aldrig Frankrig at tage en føring, omend de i kampens døende minutter fik kæmpet sig tættere på Sverige.

Kantspilleren Valter Chrintz måtte knibe sig i armen, da det stod klart, at Sverige var sikret en plads i EM-finalen i herrehåndbold.

- Jeg vidste, at vi spillede semifinale, men jeg kan ikke helt fatte, at vi skal spille EM-finale om to dage, siger han til Expressen efter 34-33-sejren over Frankrig.

- Det er fantastisk.

Med sejren over Frankrig har Sverige sikret sig en plads i finalen, der bliver spillet søndag klokken 18.00 dansk tid.

Her skal Sverige møde Spanien, som fredag serverede en skuffende oplevelse for Danmark med en 29-25-sejr, der sender det danske landshold i kamp om bronzemedaljen i stedet for guldet.

Formår Sverige at slå Spanien i finalen, vil det være femte gang, at svenskerne går hele vejen til EM i herrehåndbold. Det vil ligeledes være første gang, at Sverige vinder guld i turneringen siden 2002.