cookie-og-privatlivspolitik
Kristian Lund Vukman var en af Team Sydhavsøernes profiler i sidste sæson. Men en skulderskade gør ham tvivlsom til håndboldpremieren.
Kristian Lund Vukman var en af Team Sydhavsøernes profiler i sidste sæson. Men en skulderskade gør ham tvivlsom til håndboldpremieren.
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

Sydhavs-profil måske alvorligt skadet

Kristian Lund Vukman har problemer med skulderen.
16. juli 2019 kl. 14:00 Af Allan Plenborg

Annonce

MARIBO Team Sydhavsøerne risikerer at blive alvorligt svækket til den kommende sæson. Kristian Lund Vukman døjer med en skade i skulderen og har fået forbud mod at spille håndbold indtil videre.

- Onsdag 7. august skal jeg til en MR-skanning og en samtale med en læge. Jeg kan blot krydse fingre for, at skaden ikke er alvorlig, siger Kristian Lund Vukman.

Han er tidligere blevet skannet, men den kunne ikke vise, hvad der er galt med skulderen.

Skaden pådrog Kristian Lund Vukman sig i opgøret mod Skive 24. marts, hvor han storspillede med ni scoringer i Team Sydhavsøernes flotte 35-28-sejr på udebane.

Vukman fik et slag på skulderen og troede umiddelbart ikke, at skaden var alvorlig.

Han gennemførte kampen, men efterfølgende fik han smerter i skulderen. Han var med i Team Sydhavsøernes sidste par kampe i 1. division og i oprykningskampene til Håndboldligaen mod TM Tønder.

- Men jeg var hæmmet af skulderskaden, fortæller Kristian Lund Vukman.


Årets spiller

Det forhindrede ham dog ikke i at blive kåret til årets spiller i Team Sydhavsøerne.

- Jeg synes også, at jeg havde en god anden halvsæson, siger den elegante bagspiller, som har to år tilbage af kontrakten med Sydhavsøerne.

Og med 119 mål i 27 kampe var Vukman holdets næstmest scorende. Han blev kun overgået af Martin Vilstrup med 156 scoringer i 28 kampe.

Martin Vilstrup får Team Sydhavsøerne ikke glæde af den kommende sæson, da kontrakten ikke er blevet forlænget.

Sportschef Morten Juul og cheftræner Johan Zanottis plan er, at Kristian Lund Vukman skal flyttes fra playmakerpositionen ud på venstre back som afløser for Vilstrup. Men planen forpurres måske, hvis Kristian Lund Vukmans skade viser sig at være alvorlig.

- Jeg har ikke smerter i skulderen længere, men jeg bruger den heller ikke, siger den 22-årige bagspiller, som forsøger at styrke muskulaturen med en masse styrketræning.

- Jeg prøver at tage nogle kilo på og på at få styrket mine ben, tilføjer Lund Vukman, som efter sommerferien håber at komme ind på lærerseminariet efter senest at have arbejdet som handicapmedhjælper.


Åbner mod GOG

Tirsdag 23. juli indleder Team Sydhavsøerne træningsforberedelserne til næste sæson, der begynder onsdag 21. august med opgøret mod de danske vicemestre fra GOG i ottendedelsfinalen i landspokalturneringen.

Første turneringskamp i 1. division bliver opgøret lørdag 31. august i Aarhus mod oprykkerne fra IK Skovbakken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce