cookie-og-privatlivspolitik
Jacob Grunth Hansen og resten af Team Sydhavsøernes andethold må ned i 3. division.
Jacob Grunth Hansen og resten af Team Sydhavsøernes andethold må ned i 3. division.
Foto: Anders Knudsen

Sport

TSØ accepterer nedrykning

Sportschef Morten Juul går ikke videre i appelsystemet.
05. juni 2020 kl. 08:00 Af Thomas Jensen

Annonce

MARIBO Da håndboldturneringen kort efter coronaudbruddet blev suspenderet og erklæret for afsluttet, lå Team Sydhavsøernes 2. divisionshold til direkte nedrykning.

Men med gode muligheder for at redde endnu en sæson i rækken, da man blandt andet manglede at møde Korsør/Tårnborg, der lå på den rigtige side af nedrykningsstregen med to point mere på kontoen.

Den kamp og tre mere fik man aldrig lov at spille, og derfor måtte holdet se sig tvangsnedrykket, da de aktuelle stillinger afgjorde op- og nedrykning.

Team Sydhavsøerne har efterfølgende sendt en forespørgsel til Håndbold Region Øst - ikke en formel protest - om det rimelige i at afgøre turneringen på den måde og har fået svar tilbage, at HRØ ikke vil omstøde beslutningen.

Det ærgrer sportschef i Team Sydhavsøerne, Morten Juul.

- Det er da en kedelig måde at rykke ned på og efter vores opfattelse ikke særlig retfærdigt, påpeger han.


Har trukket i langdrag

Morten Juul havde håbet, at den igangværende appelsag længere oppe i systemet, hvor de tre klubber EH Aalborg, Nordsjælland og Odder har klaget helt til Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg over deres tvangsnedrykning fra Håndboldligaen og 1. division kunne have rokket ved beslutningen.

- Men den sag har trukket så meget i langdrag, og vi kan ikke blive ved med at vente på et udfald, så vi må acceptere vores skæbne, siger Morten Juul, der dog stadig afventer og ser, hvad ovennævnte klubbers appelsag ender med.

- Får de ret og bliver i deres rækker, må det starte en lavine ned gennem rækkerne, og så kan vi igen komme i spil til 2. division. Men lige nu planlægger vi med 3. division, fortæller Morten Juul, der ikke anser en nedrykning som nogen katastrofe.

- Vi har jo balanceret på kanten af nedrykningen de sidste par sæsoner, og vores 2. divisionshold har aldrig været et hold, hvor der kun skulle leveres resultater. Det handler om spillerudvikling, og det er nok ikke nogen skade til at komme en række ned, understreger sportschefen, der ikke vil sætte alt ind på en tilbagevenden til 2. division i den kommende sæson.

- Men det ser ud til, at vi får et fornuftigt hold, så vi skal gerne med i toppen af rækken, siger Morten Juul.

Dermed kan de lokale håndboldtilskuere også for første gang i mange sæsoner se frem til et lokalopgør på divisionsplan, når Team Sydhavsøerne og NFH støder sammen i 3. division.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce