cookie-og-privatlivspolitik
NFH og de øvrige Ligaklubber kan muligvis se frem til en regning fra TV2 på grund af nedlukningen af turneringen i foråret.
NFH og de øvrige Ligaklubber kan muligvis se frem til en regning fra TV2 på grund af nedlukningen af turneringen i foråret.
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

TV2 forlanger tv-penge tilbage

Corona-nedlukning kan blive en meget dyr "fornøjelse" for Liga-klubberne.
15. oktober 2020 kl. 18:19 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Da hele håndbold-Danmark lukkede ned i marts, var det også et farvel til de afgørende kampe i både mændenes og kvindernes Håndboldliga, der stod foran en afvikling af slutspil med efterfølgende semifinaler og finaler.

Noget der generelt trækker mange seere til tv-skærmene, hvor TV2 har rettighederne til at vise kampene på deres kanaler.

Dengang sagde chefredaktør John Jäger til Folketidende på spørgsmålet om, hvorvidt TV2 ville forlange tv-penge tilbage for et produkt, som de havde købt og betalt - men ikke kunne vise på grund af nedlukningen:

- Vi går ikke ud med bål og brand. Vores største ønske er at hjælpe klubberne så meget, som vi overhovedet kan i den her situation. Det er også i vores store interesse, at klubberne fremstår så stærke som muligt efter krisen, så vores produkt bliver det bedst mulige fremadrettet,

Men nu har piben fået en anden lyd.

TV2's sportschef Frederik Lauesen siger til TV2 Sports hjemmeside, at kanalen vil kompenseres for de manglende kampe.


Yderst rimeligt

- Som vi ser det, er det yderst rimeligt, at man bliver kompenseret, når man betaler for en vare, man ikke får fuldt ud, fastslår Frederik Lauesen.

Divisionsforeningens direktør Thomas Christensen bekræfter, at der kommer en regning til klubberne fra TV2.

- Nu er vi ikke færdige med at finde ud af, hvad beløbet skal være, og hvordan det i givet fald skal afregnes, så det er lidt svært at sige noget om på nuværende tidspunkt. Men det er klart, at det er et væsentligt beløb, siger han til TV2 Sport.

I NFH har man altid haft et godt forhold til TV2, men klubbens nye formand Kennet Berlin er langt fra tilfreds med tv-stationens udmelding.


Svinestreg

- Det er lidt af en svinestreg, at de kommer med sådan et krav nu. De ved, at klubberne er presset på grund af coronaen, og alligevel vil de have penge ud af os, lyder det fra formanden, der håber, at man via en forhandling kan finde frem til en tålelig måde at tilbagebetale pengene på, hvis det skulle komme så vidt.

- Vi er kun meget kort blevet fremlagt problemstillingen, og der er endnu ikke opstillet nogle løsningsforslag, men skal vi af med penge igen, så får det konsekvenser, siger Kennet Berlin.

- Vi kan kun tage pengene et sted fra, og det er på spillerlønningerne. Dermed får kvaliteteten af kampene også et dyk nedad, og det går ud over det produkt, som TV2 gerne vil vise, så de skyder sig selv i foden med det her krav, fastslår NFH-formanden, der dog stadig håber, at man kan finde en løsning, hvor klubberne ikke skal have penge op af lommen.

TV2 har rettighederne til at vise kampe fra de danske herre- og kvindeligaer frem til 2025.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce