cookie-og-privatlivspolitik
De danske landsholdsspillere får travlt i den kommende sæson ligesom kollegerne i resten Europa. Men Uefa forlænger muligheden for at give spillerne flere pauser.
De danske landsholdsspillere får travlt i den kommende sæson ligesom kollegerne i resten Europa. Men Uefa forlænger muligheden for at give spillerne flere pauser.
Foto: John Sibley/Reuters

Sport

Tæt program får Uefa til at genindføre fem udskiftninger

Spillerne går et kompakt 2020 og 2021 i møde, og derfor indfører Uefa ekstra udskiftninger.
24. september 2020 kl. 16:13 Af Ritzau

Annonce

Både klub- og landstrænere i Europa kan også i den igangværende sæson få lov til at foretage fem udskiftninger per kamp.

Det har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) besluttet på et møde torsdag, hvor eksekutivkomitéen var samlet for at drøfte og vedtage flere regler, som især relaterede sig til coronapandemiens udfordringer.

Reglen om fem udskiftninger kommer til at gælde for alle landsholds- og klubturneringer i sæsonen 2020/21.

Det sker, fordi den lange coronapause tidligere i år har udsat mange kampe, der skal afvikles i en særdeles komprimeret kampkalender i denne sæson.

Dermed er Kasper Hjulmands bønner blevet hørt. Den danske landstræner har tidligere ikke lagt skjul på, at han gerne vil kunne foretage de to ekstra udskiftninger.

- Vores spillere er i gang med en sæson, der bliver tætpakket med mange kampe for både klub- og landshold, og derfor er det vigtigt for mig at kunne bringe flere ansigter i spil i vores kampe og dermed kunne fordele minutterne på flere spillere, siger Hjulmands på fodboldlandsholdenes profil på Twitter.

Nu får han muligheden for at foretage de ønskede fem udskiftninger i resten af sæsonen, hvor Uefa også har tilladt, at holdene må have 23 spillere med til kampene, så udskiftningsbænken rummer flere muligheder.

Derudover fik Uefa på mødet torsdag lagt en plan for afviklingen af landskampene i denne sæson. Den skal nu godkendes af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Der kom til gengæld ingen afklaring på, hvorvidt der vil kunne være tilskuere til stede til efterårets kampe i landsholdsregi og i de europæiske klubturneringer.

- Vi har en interesse i, at fansene kommer tilbage på stadion så hurtigt som muligt, men vi må også erkende, at den sundhedsmæssige situation er jo nu i en udvikling, som gør, at vi skal udvise ekstra påpasselighed og forsvarlighed, siger det danske medlem af Uefas eksekutivkomité, formand for Dansk Boldspil-Union (DBU) Jesper Møller, til Ritzau.

Der vil være et begrænset antal tilskuere til torsdagens Super Cup-kamp mellem Bayern München og Sevilla, der ligesom Uefa-mødet afvikles i Budapest.

Uefa vil bruge kampen som læring, i forhold til hvorvidt det kan lade sig gøre at have tilskuere til kampe fremover. Jesper Møller forventer en udmelding fra Uefa inden for en til to uger angående muligheden for tilskuere til de kommende landskampe i starten af oktober.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce