Team Esbjerg kører Viborg over og generobrer førsteplads

Estevana Polman og Team Esbjerg var onsdag intet match for Viborg HK i HTH Ligaen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Et døgn efter at være blevet skubbet væk fra førstepladsen, generobrede Team Esbjerg den med sejr over Viborg.

De forsvarende danske mestre fra Team Esbjerg tromler videre i kvindernes håndboldliga.

Onsdag blev det til den ottende sejr i lige så mange forsøg, da Viborg på udebane blev smadret med cifrene 39-24.

Dermed er vestjyderne tilbage på førstepladsen i HTH Ligaen, efter at Herning-Ikast tirsdag overtog den, for hvad der skulle vise sig at blive en kort stund.

Viborgenserne har ti point på tabellens fjerdeplads.

Kampen startede jævnbyrdigt, dog med et lille esbjergensisk overtag.

Gæsterne bragte sig foran 10-5, inden Viborg efter en god periode fik udlignet til 10-10. Herfra trak Esbjerg så igen en smule fra, så der ved pausen stod 17-14.

Anden halvleg var langtfra lige så tæt, og da slutfløjtet lød, havde Esbjerg kørt Viborg midt over.

Tidligere onsdag vandt København Håndbold overbevisende over Randers HK med cifrene 30-22. Hovedstadsklubben var i anden halvleg foran med 12 mål, inden kronjyderne altså fik gjort lidt af skaden god igen.

Resultatet efterlader København på sjettepladsen med ti point, mens Randers ligger nummer otte med ni point.

Lidt senere gjorde sidste sæsons bronzevindere fra Odense Håndbold Team Esbjerg kunsten efter, da det ligeledes blev til en sejr på 15 mål med cifrene 37-22 over oprykkerne fra Horsens.

Det bringer Jan Pytlicks tropper op på 12 point på tabellens tredjeplads. Horsens indtager 12.-pladsen med to point.

• Kvindehåndbold: Viborg HK - Team Esbjerg

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt