cookie-og-privatlivspolitik
Unge Holger Rune trækker på Kenneth Carlsens erfaring under træningen i HIK.
Unge Holger Rune trækker på Kenneth Carlsens erfaring under træningen i HIK.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Sport

Tenniskomet: Carlsen gav fed energi på Davis Cup-hold

Holger Rune har haft stor glæde af samarbejdet med Kenneth Carlsen på Danmarks Davis Cup-hold.
07. december 2019 kl. 11:07 Af Ritzau

Annonce

Kenneth Carlsen blev i den forgangne uge pillet af tjansen som Davis Cup-kaptajn for herrernes tennislandshold og erstattet med Frederik Løchte Nielsen.

Den danske tenniskomet Holger Rune, der har været en del af holdet i de seneste kampe, ser frem til samarbejdet med Løchte, men kigger samtidig tilbage på en god tid med Carlsen som kaptajn.

B.T. erfarede, at spilleruro var årsagen til, at Dansk Tennis Forbund valgte at skifte ud på posten, men det billede kan Holger Rune ikke genkende.

- Vi har været ret positive omkring Kenneth. Han gav en fed energi på holdet, og der var god stemning. Det virkede som om, at alle på holdet havde det godt, siger Holger Rune.

Når den 16-årige Holger Rune er hjemme i Danmark og ikke i det store udland, træner han typisk to gange om dagen på HIK's anlæg. Eftermiddagstræningen er med Kenneth Carlsen.

Holger Runes mor og manager, Aneke Rune, roser også Carlsen for hans virke.

- Holger er vant til langsigtet træning med blandt andet Lars (Christensen, red.), fordi det er en lang proces, når man arbejder med en ambition om at blive verdens bedste, som Holger gør.

- Derfor synes Holger, at det har været befriende at spille Davis Cup, fordi det handler om at præstere her og nu.

- Kenneth er sindssygt god til at få spillerne til at peake fredag, lørdag og søndag, og så er det lige meget, hvordan de spiller på mandag, lyder det fra Aneke Rune.

Også det daglige samarbejde med Carlsen fungerer godt.

- Han er god sparring, og så ved de gamle topspillere bare, hvordan man skal ramme bolden. Det er det samme med Michael (Tauson - klubchef og træner i HIK, red.).

- De misser ikke en bold, og for drenge som Holger handler det om hele tiden at få bolden tilbage, så de får noget regelmæssigt at arbejde med, siger Aneke Rune.

Tennisavisen har været i kontakt med Davis Cup-spillerne Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen samt den tidligere af slagsen Thomas Kromann, der alle fortæller, at der var tilfredshed med Carlsen som Davis Cup-kaptajn.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce