cookie-og-privatlivspolitik
Rajbek Bisultanov (tv), der desværre næppe kommer til OL, skal forsvare sin Thor Masters-titel fra i fjor, hvor han nedlagde tyskeren Hannes Wagner.
Rajbek Bisultanov (tv), der desværre næppe kommer til OL, skal forsvare sin Thor Masters-titel fra i fjor, hvor han nedlagde tyskeren Hannes Wagner.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Tester formen som optakt til OL

Brydning i verdensklasse ved den 18. udgave af Thor Masters
17. januar 2020 kl. 11:40 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Det er nogle af verdens bedste og stærkeste brydere, der har meldt deres ankomst og stiller op til den efterhånden i brede kredse anerkendte internationale Thor Masters, der begynder med de indledende kampe i eftermiddag i Nykøbing F. Hallen.

Godt 160 brydere fra 18 nationer er indskrevet til den 18. udgave af Thor Masters, som dermed på ny kan bryste sig med rekord-deltagelse.

Stærke brydenationer som Armenien, Tyrkiet, USA, Polen og Ukraine har sendt brydere til stævnet i den falsterske hovedstad.

Den store interesse skal ses i lyset af sommerens olympiske lege i Tokyo. Mange brydeforbund sender deres bedste kort som forberedelse til OL, enten de allerede er kvalificeret eller skal igennem forårets opslidende kvalifikations-runder.

Mark O. Madsen var i mange år det store lokale trækplaster til Thor Masters, men OL-sølvvinderen fra Rio de Janeiro er som bekendt gået nye veje med en karriere som MMA-kæmper.


To stærke danske bud

Men der stadig forhåbninger om danske topplaceringer i nogle af de i alt ti vægtklasser, der er på programmet.

Den regerende europamester Rajbek Bisultanov, Herning, er et godt bud i 77 kg-klassen, hvor kampen dog bliver hård med i alt 28 brydere tilmeldt.

Bisultanov når formentlig ikke at få dansk statsborgeskab - på grund af nogle snævre arbejdstidsregler - inden OL, selv om han med sin EM-titel fra i fjor egentlig er kvalificeret til Tokyo.

Denne status opnåede hans klubkammerat fra Herning, 30-årige Fredrik Bjerrehuus med en femteplads ved VM i fjor, og han er således i gang med den langsigtede forberedelse til legene, hvor han ligesom ved Thor Masters stiller op i 67 kg-klassen.

Der venter også Bjerrehuus en tough omgang med 25 deltagere i klassen. Herning-brydere har seks Thor Masters-titler på sit cv.


BK Thor-trio til start

I alt ti danske brydere skal på måtten ved det store stævne. Syv af dem stiller op for Danmarks Brydeforbund. De resterende tre for Det Nationale Kraft Center med fast base i Nykøbing.

BK Thor har tre brydere på startlisten.

Nikolai Mohammadi (60 kg) stiller op for Danmarks Brydeforbund, mens Jonas Møller (77 kg) og Marcel Hein (82 kg) stiller op for kraftcentret.

Udover de allerede nævnte stiller Danmark med disse brydere:

Mikkel Lassen, Heros Frederiksværk (63 kg), Oliver Krüger, Thrott Åbyhøj (77 kg), Turpal Bisultanov, Herning (87 kg), Mathias Bak, Thrott Åbyhøj (97 kg) og Oliver Jensen, Heros Frederiksværk (72 kg).

De indledende kampe begynder kl. 16:00 i eftermiddag og fortsætter fra kl. 10:00 lørdag formiddag. Bronzekampene går i gang ca. kl. 15:30 og finalerne omkring en time senere akkompagneret af dansepiger og røg og damp.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce