cookie-og-privatlivspolitik
Aalborg-direktør Jan Larsen havde regnet med at kunne få tilskuere på de tomme stolesæder i Gigantium. Det bliver ikke i denne omgang.
Aalborg-direktør Jan Larsen havde regnet med at kunne få tilskuere på de tomme stolesæder i Gigantium. Det bliver ikke i denne omgang.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sport

Tilskuerforbud chokerer Aalborg-chef: Det må være en fejl

Aalborg Håndbolds direktør opfordrer politikerne til straks at genoverveje det forlængede tilskuerforbud.
04. maj 2021 kl. 13:05 Af Ritzau

Politikerne så stort på eksperternes indstilling, da de natten til tirsdag indgik en genåbningsaftale, der forlænger tilskuerforbuddet i indendørs idræt.

Det er kun halvanden uge, siden en ekspertgruppe anbefalede at åbne for tilskuere til eksempelvis håndboldkampe efter den såkaldte superligamodel, der giver adgang til 500 siddende tilskuere i hver sektion på stadion.

Alligevel er idrætten blev undtaget i aftalen, der i stedet åbner for publikumsadgang til stort set alle andre kulturarrangementer.

Og det må ganske enkelt være en forglemmelse eller en regulær brøler, mener Jan Larsen, der er direktør i Aalborg Håndbold.

- Jeg blev noget chokeret, da jeg mødte ind på kontoret i morges. Jeg håber og tror, at politikerne i nattens mulm og mørke simpelthen har lavet en fejl. Det bør det være.

Annonce

- Jeg kan ikke se, hvorfor alt andet åbner, og vi som de eneste ikke kan være en del af det. Men det er jo fair nok at lave en fejl. Så må man bare skynde sig at rette den, siger Jan Larsen.

I håndboldsporten har man været ganske overbevist om, at tiden med tomme haller ville være forbi med den seneste genåbningsplan.

Af samme årsag har man flyttet kvindernes semifinaler, så de begynder efter 6. maj, hvor planen træder i kraft.

Hos mændene havde klubberne regnet med publikum til de sidste slutspilskampe og de efterfølgende semifinaler og finaler.

- Vi var måske lidt forblændet af, at ekspertgruppen har sagt, at vi kunne være med i næste fase. Vi har glædet os som små børn til at åbne for tilskuere igen, siger Jan Larsen.

Annonce

Klubberne har overstået det meste af sæsonen uden tilskuere, og det ville være af stor betydning, hvis de kunne lukke fans og sponsorer ind til de sidste kampe i sæsonen, fastslår Aalborg-direktøren.

- Klubberne kunne have sagt tak til deres sponsorer og tilskuere for en skrækkelig sæson, hvor de alligevel har bakket dem op. Det er også forpurret nu. Det kunne betyde enormt meget for mange klubber, siger Jan Larsen.

Med tre kampe tilbage af slutspillet ligger Aalborg til at kvalificere sig til DM-semifinalerne.

Klubben kan også se frem til en attraktiv kvartfinale i Champions League mod Flensburg-Handewitt. Den spilles 13. maj, altså inden den næste genåbningsfase.

- Der må være en eller anden god forklaring fra politikerne til os på, hvorfor vi er undtaget. Den glæder jeg mig til at høre, siger Jan Larsen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE