cookie-og-privatlivspolitik
Tobias Brogaard vender tilbage til Frem København, hvor han tidligere har spillet en enkelt sæson.
Tobias Brogaard vender tilbage til Frem København, hvor han tidligere har spillet en enkelt sæson.
Foto: Álvur Haraldsen

Sport

Tobias er tilbage i dansk fodbold

Nakskov-dreng er vendt hjem fra et lille eventyr på Færøerne.
10. juli 2020 kl. 07:45 Af Allan Plenborg

Annonce

NAKSKOV Nakskov-drengen Tobias Brogaard Larsen er tilbage i dansk fodbold efter en halvsæson på Færøerne.

Ny klub bliver den traditionsrige københavnske 2. divisionsklub Frem, som han har lavet en etårig aftale med.

- Forhåbentlig slipper jeg for at møde min tidligere klub Nykøbing FC i næste sæson, men risikoen for at de rykker ud af 1. division er desværre stor, siger Tobias Brogaard, som var på kontrakt i NFC fra sommeren 2015 til sommeren 2017 og fortsat følger klubben.


Overvejede fremtiden

Tobias Brogaard stod sidste sommer og overvejede fremtiden, efter at han i de foregående sæsoner havde spillet for Skovshoved og AB i 2. division.

- Jeg ville gerne steppe et trin op og spille i en 1. divisionsklub, men da tilbuddene udeblev og muligheden for at blive fuldtids professionel fodboldspiller på Færøerne bød sig, slog jeg til. Jeg ville gerne ud og opleve noget nyt, fortæller Tobias Brogaard.

Tobias Brogaard blev hentet til Thorshavn-klubben AB Argir, som stod og manglede en målmand, da førstevalget var blevet knæskadet.

Da Tobias Brogaard tiltrådte i AB Argir, lå holdet næstsidst efter første halvsæson med blot fire point. Men anden halvsæson forløb helt anderledes: AB Argir hentede 13 point i 11 kampe og avancerede til syvendepladsen.

Niveauet i den bedste færøske fodboldrække kan ikke sammenlignes med den danske Superliga.

- De bedste tre-fire hold på Færøerne er vel på niveau med holdene i midten af den danske 1. division. Holdene derefter har dansk 2. divisionsstyrke, mens de svageste hold i den bedste færøske række kan sammenlignes med holdene Danmarksserien, lyder Tobias Brogaards vurdering.


Hyggebold

Tobias Brogaard vendte tilbage til Danmark i november, men ud over lidt hyggebold i foråret i Bispebjerg Boldklub, som har mange fra Lolland i klubben, har Tobias Brogaard ikke spillet fodbold det seneste halve år på grund af covid-19.

Så han er fodboldsulten.

- Vi får et hold med mange unge spillere i Frem, men det bliver en hård sæson, fordi dansk fodbold får ny turneringsstruktur fra 2021/22-sæsonen med færre hold i 2. division, siger Tobias Brogaard.

2020/21 bliver en overgangssæson med 28 hold i 2. division. Fra sæsonen 2021/22 niveauinddeles den nuværende 2. division til to selvstændige rækker med 12 hold i hver.

26-årige Tobias Brogaard, som tidligere også har spillet i Frem Sakskøbing og Herlev, håber, at have mange gode fodbold-år i sig endnu.

Drømmen?

- Det er at få en fuldtidskontrakt i en dansk 1. divisionsklub og gerne i Nykøbing FC, hvor jeg tidligere har haft to gode år, siger Tobias Brogaard, som gik i lære som ejendomsmægler for et halvt år siden.

- Min mor er glad for, at jeg er gået i gang med en uddannelse, så jeg har noget at falde tilbage på, når min fodboldkarriere slutter, siger han med et smil på læben.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce