cookie-og-privatlivspolitik
Sebastian Grønning jubler efter sin imponerende udligning.
Sebastian Grønning jubler efter sin imponerende udligning.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sport

Topscorer sikrer Viborg point med saksespark i oprykkerduel

Sebastian Grønning udlignede på et saksespark, da Viborg vendte 0-3 til 3-3 i oprykkerduellen mod Silkeborg.
12. maj 2021 kl. 20:58 Af Ritzau

Der var underholdning for alle pengene, da de to kommende superligahold Viborg og Silkeborg onsdag tørnede sammen i 1. division.

Mandag aften blev begge klubber sikret oprykning uden at spille, da den nærmeste rival i toppen af tabellen, Esbjerg, tabte. Der var derfor lagt op til lidt af en fodboldfest, og det blev det da også.

Det endte således 3-3. Silkeborg var ellers kommet foran med 3-0, men et flot comeback af Viborg sikrede altså hjemmeholdet et point. Det udlignende mål blev lavet af rækkens topscorer, Sebastian Grønning, med et saksespark.

Dermed er der status quo i toppen af 1. division, hvor Viborg og Silkeborg nu kan bruge de sidste tre runder på at spille om førstepladsen. Et enkelt point skiller de to hold med Viborg øverst.

Silkeborg dominerede ikke fra start, men var utroligt effektive. Efter lidt over en halv time stod der derfor 3-0 til gæsterne.

Annonce

De to første mål faldt, efter at det havde brændt på i den anden ende.

Efter cirka ti minutter scorede Magnus Mattsson til 1-0, få øjeblikke efter to store muligheder til Viborg. Nicklas Helenius scorede efter en lille halv time, da Silkeborg slog til, lige efter at Sebastian Grønning havde brændt en kæmpechance.

Magnus Mattsson blev dobbelt målscorer, da han efter at være blevet sendt i dybden med en høj bold køligt sendte kuglen i kassen til 3-0.

Stemningen i Viborg var efterhånden på nulpunktet, men kort før pausen fik tilskuerne noget at glæde sig over, da Jacob Bonde reducerede på et straffespark.

Endnu bedre blev stemningen kort inde i anden halvleg, da Mads Lauritsen efter et hjørnespark skovlede bolden over målstregen til 2-3. Blot et par minutter senere nåede den kogepunktet, da Jacob Bonde så ud til at have udlignet.

Annonce

Men målet blev annulleret for offside, og Silkeborg holdt med nød og næppe fast i sin føring. Det varede dog kun et par minutter.

Viborg lugtede blod, og efter en genialitet stod der 3-3. Sebastian Grønning tog revanche for sin store afbrænder i første halvleg, da han på akrobatisk vis saksede et indlæg fra Jeppe Grønning i mål.

Underholdningen fortsatte, men flere mål blev det altså ikke til trods muligheder til begge hold. Især Viborg pressede på, men Silkeborg forsvarede det ene point hjem.

Meget passende blev slutfløjtet akkompagneret af fyrværkeri over stadion i Viborg.

I nedrykningsspillet tog Hvidovre en sejr på 1-0 over Fremad Amager, så førstnævnte nu er så godt som sikret en sæson mere i 1. division.

Annonce

Hvidovre har ni point ned til Vendsyssel lige under nedrykningsstregen med tre kampe tilbage. Fremad Amager har et point mere end Hvidovre og er derfor helt sikker på at spille i 1. division efter sommerpausen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE