cookie-og-privatlivspolitik
Mathias Olsen (th) - her i en af sine tidligere kampe for det daværende Lolland-Falster Alliancen mod B.1908 - skal fremover være spillende assistenttræner for Nykøbing FC's Sjællandsseriehold.
Mathias Olsen (th) - her i en af sine tidligere kampe for det daværende Lolland-Falster Alliancen mod B.1908 - skal fremover være spillende assistenttræner for Nykøbing FC's Sjællandsseriehold.
Foto: Tariq Mikkel Khan, Polfoto

Sport

Trænertjansen lokkede

Mathias Olsen er tilbage i Nykøbing FC som spillende assistenttræner.
07. februar 2020 kl. 18:00 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Efter tre år i "eksil" i København er Mathias Olsen tilbage i Nykøbing FC, hvor han skal være spillende assistenttræner på klubbens andethold i Sjællandsserien.

Den 32-årige midtbanespiller har efter et halvt års fodboldpause valgt at genoptage den aktive karriere i klubben, hvor han gennem syv sæsoner i 2. division spillede 198 kampe for "bjørnebanden", hvilket sluttede med oprykningen til 1. division i juni 2016.

På grund af job i hovedstaden skiftede Mathias Olsen til HIK, men nu er han efter job- og bopælskifte tilbage på Falster.

- Jeg gik i tænkeboks i efteråret for at overveje, hvad jeg skulle og fandt ud af, at løbeturene på landevejene var for kedelige. Jeg savnede fodboldspillet, erkender Mathias Olsen.

- Samtidig har tanken om at gå trænervejen også spillet en rolle, og da det kunne lade sig gøre i NFC, var vejen banet for det kommende engagement, som forløbig er aftalt til et halvt år, fortæller Mathias Olsen.

Den nye assistent kommer ind på et meget ungt mandskab, der i vinterpausen har sagt farvel til flere stamspillere.

- Jeg håber at kunne bidrage med noget erfaring foruden at tllbyde råd og en god snak, siger Mathias Olsen, der endnu føler sig lidt rusten efter næsten otte måneder uden bold.

- Det er vist godt, at vi har en opstart på et par måneder, tilføjer han.

Cheftræner Jesper Edvardsen glæder sig over den nye tilgang.

- Det er fantastisk at få en spiller med den kvalitet og så meget erfaring ind i truppen, jubler Jesper Edvardsen, der vil bruge Olsen som styrmand på den centrale midtbane.


Stor åreladning

Nykøbing FC's andethold har været udsat for en større åreladning hen over vinteren, hvor godt en håndfuld spillere har fundet nye græsgange.

Mads Romme Rasch og Casper Sarka er skiftet til Nordfalster. Victor Plenge og Alhaji "Papa" K. Faye tørner nu ud for Vordingborg, mens Rune Fjeldsøe Sørensen og Simon Lykkeby fremover spiller for Væggerløse.

Derudover er Oliver Holm Andersen flyttet til hovedstaden og ikke længere aktuel i truppen, mens det endnu er uvist, om Andreas Nørholm fortsætter i NFC.

Nykøbing FC har også fået tilgang og med masser af rutine, eftersom 43-årige Jesper Münsberg - efter nogle sæsoner i Systofte - er tilbage hos "bjørnene". Fra samme klub har også Kenneth Kempf meldt sig under fanerne, mens Emil Mikkelsen er kommet fra Nyråd.

Simon Christiansen fra Nordfalster og Nikolai "Noller" Christensen fra Listrup træner også med men har endnu ikke meldt ud, om de rent faktisk skifter klub.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce