cookie-og-privatlivspolitik
Turpal Bisultanov (hvid brydedragt) kan ved VM i Norge møde litauiske Julius Matezevicius som han besejrede senest ved Thor Masters.
Turpal Bisultanov (hvid brydedragt) kan ved VM i Norge møde litauiske Julius Matezevicius som han besejrede senest ved Thor Masters.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Sport

Turpal skal samle erfaring til VM

Danmark sender tre brydere med til verdensmesterskaberne i Oslo.
06. oktober 2021 kl. 18:00 Af Thomas Jensen

NYKØBING Når den danske VM-delagation i brydning i dag sætter sig i flyvemaskinen med kurs mod Oslo for at deltage i VM, er det for at samle erfaring og lære hvordan man både fysisk og mentalt kommer igennem en stor turnering.

- Målet er ikke at få medaljer med hjem, for det anser jeg ikke som realistisk, men vi skal bruge turneringen til at få noget erfaring, og bryderne skal vænne sig til at præstere ved store turneringer, siger Dansk Brydeforbunds sportschef Thor Hyllegaard Pedersen før afrejsen til Norge.

Siden Thor Masters-stævnet for godt tre uger siden har de fleste af de deltagende brydere ligget i træningslejr i Brydeklubben Thors lokaler, og de danske brydere er toptrimmet til opgaven.


Lodtrækningsheld

Thor Masters-vinderen og junioreuropamesteren Turpal Bisultanov er VM-debutant hos seniorerne og skal bryde sin første kamp på lørdag. Bryderen, der repræsenterer Herning Brydeklub men bor i Nykøbing og træner hver dag hos Brydeklubben Thor, kan med en f lodtrækning klemme sig ind i top-8 i det stærke felt i 87 kiloklassen.

- Det handler meget om, hvilken lodtrækning han får, lyder det fra Thor Hyllegaard Pedersen, der er glad for at kunne sende Turpal Bisultanov til et stort mesterskab. Seneste VM-ungdomsmesterskab missede Turpal Bisultanov, da han som status af flygtning fra Tjetjenien, ikke kunne rejse ind i Rusland.

Annonce

Den problemstilling skulle gerne være løst snarest, da han skal til dansk indfødsretsprøve i november, og Norge har ingen problemer med at lukke ham ind.

Ligesom Turpal Bisultanov er Oliver Krüger VM-debutant. Også han bor og træner i Nykøbing, men stiller op for Aarhus-klubben BK Thrott.

Målet med ham er det samme.

- Oliver har taget stormskridt de sidste par år og har virkelig lagt på sin brydning, roser Thor Hyllegaard den 24-årige bryder.

- Men i 77 kiloklassen er der mange stærke brydere, så det bliver en hård omgang for ham. Jeg håber, han får et par kampe, så han kan høste noget erfaring, siger Thor Hyllegaard Pedersen.

Annonce

Stolte traditioner

Danmark har stolte traditioner i netop 77 kiloklassen, hvor den nuværende MMA-kæmper Mark O. Madsen høstede store triumfer med fire sølvmedaljer og en bronzemedalje ved VM.

- Så langt når Oliver nok ikke, men mindre kan også gøre det, lyder det fra Thor Hyllegaard Pedersen.

Oliver Krüger er ilden på madrassen for første gang i morgen.

Den tredje bryder, der skal repræsentere Danmark ved VM, er Mathias Bak, der som den eneste landsholdsbryder ikke træner til dagligt i Brydeklubben Thors lokaler.

Han holder til hos BK Thrott i Aarhus og deltager i 97 kiloklassen.

Annonce

- Med lidt lodtrækningsheld kan han godt lave en overraskelse, vurderer Thor Hyllegaard Pedersen, der som en del af den danske VM-delegation er draget til Norge i dag sammen med bryderne og landstræner Szymon Kogut.

Hvem, bryderne står til at møde i deres første kampe, afgøres ved lodtrækningen, der foretages senere i dag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE