cookie-og-privatlivspolitik
USA fritager professionelle sportsudøvere for et forbud mod at rejse ind i landet, som er indført i kampen mod coronavirusset. Her ses danskeren Nikolaj Ehlers (27) i aktion mod Edmonton Oilers, inden NHL-sæsonen blev suspenderet i marts.
USA fritager professionelle sportsudøvere for et forbud mod at rejse ind i landet, som er indført i kampen mod coronavirusset. Her ses danskeren Nikolaj Ehlers (27) i aktion mod Edmonton Oilers, inden NHL-sæsonen blev suspenderet i marts.
Foto: Perry Nelson/Ritzau Scanpix

Sport

USA fritager udenlandske sportsfolk for indrejseforbud

Udenlandske sportsfolk kan igen rejse ind i USA. Fritagelse gælder for holdsport samt golf og tennis.
23. maj 2020 kl. 04:12 Af Ritzau

Annonce

USA vil fritage visse udenlandske sportsfolk, der konkurrerer på professionelt niveau i amerikanske sportsgrene, for et indrejseforbud, der er indført på grund af viruspandemien.

Det oplyser ministeriet for indenlandsk sikkerhed natten til lørdag dansk tid.

- Under de nuværende omstændigheder har amerikanerne brug for deres sport. Tiden er inde til at genåbne økonomien, og det er på tide, at vores professionelle sportsfolk kommer i gang igen, siger Chad Wolf, der er fungerende minister for indenlandsk sikkerhed.

Fritagelsen, der også gælder for sportsfolks ægtefæller og børn samt trænere, omfatter spillere i de bedste ligaer for ishockey, basketball og baseball samt tennis- og golfspillere.

Som del af den amerikanske regerings tiltag over for virusudbruddet er der indført indrejseforbud for rejsende fra Kina, Iran og det meste af Europa.

Ligaerne for næsten alle de store sportsgrene i USA ligger stille på grund af virusudbruddet.

Og den påtvungne pause kommer til at koste USA's enorme sportsindustri mange penge.

En beregning foretaget af mediet ESPN peger på et indtægtstab på mindst 12 milliarder dollar (82 milliarder kroner). Desuden vil mere end 100.000 job gå tabt.

Resultatet tager udgangspunkt i, at den bedste nordamerikanske basketball-liga og den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NBA og NHL, får aflyst resten af grundspillet.

Samtidig antages det, at både baseball-ligaen MLB og fodboldligaen MLS misser halvdelen af sæsonen.

ESPN's beregning inkluderer ikke de økonomiske konsekvenser for individuelle sportsgrene som golf, tennis og motorsport-serien Nascar.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce